POTRESNA SUDBINA ŽRTVE POPLAVA

'Kuća mi je uništena, a sada su mi ukrali sav novac iz banke. U sefu sam našla samo gumice za tegle!'

 AFP

'Otvorila sam sef i umjesto svog novca, koji sam cijeli život štedjela, zatekla samo gumice za tegle!' To za Blic tvrdi Beograđanka K.M. i objašnjava da joj je prije mjesec dana opljačkan sef u Vojvođanskoj banci na Novom Beogradu.

Ona je prazan sef zatekla 19. svibnja u poslovnici banke u Bulevaru Mihaila Pupina 111. Posljednji je put sef otvorila u travnju, a pljačku je otkrila kad je došla po novac za renoviranje poplavljene kuće u Obrenovcu.

Iz sefa joj je ukradeno 55.000 eura, 2.000 dolara i manja suma britanskih funti.

- Klijent Vojvođanske banke sam 10 godina i nikada nisam imala problema. U trezor sam ušla s radnikom koji je imao drugi ključ. Kada sam ugledala ispražnjen sef počela sam vrištati i rekla radniku da zove policiju. Ubrzo je sišla i direktorica banke koja je objasnila da za to nema ovlast jer je sef u privatnom vlasništvu - započinje priču K. M. i dodaje da je u policiji dokazala porijeklo novca iz sefa.

Policiju je u konačnici morala pozvati sama jer u banci joj nisu htjeli ni dati telefon.

- Ubrzo su došli inspektori s forenzičarima koji su obavili očevid i saslušali me. Jedan me je upitao bih li pristala da idem na poligrafsko testiranje, što sam i prihvatila - kaže K. M.

Sutradan se uputila u policijsku stanicu Novi Beograd kako bi se testirala na poligrafu. Ali dežurni inspektor joj je objasnio da to ne mora činiti jer poligraf nije relevantan dokaz.

- Pobjesnila sam i inzistirala da me stave na poligraf jer sam cijelo vrijeme imala dojam da misle da sam pljačku inscenirala. Nakon što sam prošla testiranje, uputila sam se u Upravu kriminalističke policije gdje me primio načelnik Nebojša Marković. On je prvi inspektor koji je pokazao razumijevanje, a potom objasnio da su bravice sefa i DNK tragovi poslani na vještačenje - kaže K. M. i najavljuje da će tužiti banku.

U Vojvođanskoj banci zbog istrage u tijeku nisu htjeli komentirati slučaj, piše Blic .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 14:11