STRAVIČNA BRUTALNOST

Meksički narko-karteli otimali putnike autobusa i tjerali ih da se bore kao gladijatori

S provođenjem borbi prvi su započeli članovi kartela Zetas. Starije putnike autobusa odmah su ubijali dok su mlađe žene redovito silovali
 AP Photo/Hans-Maximo Musielik)

WASHINGTON - Meksičke narko-bande koje su otimale putnike iz autobusa, svoje su zatvorenike prisiljavale da se međusobno bore poput gladijatora pri čemu bi pobjednici postajali ubojice, a poraženi završavali u masovnim grobnicama, ispričao je za američki dnevni list The Houston Chronicle iskusni trgovac drogom Juan, ime je bilo izmišljeno.

Na intervju je pristao samo ako se njegovo ime i lokacija u Sjedinjenim Američkim Državama neće otkriti.

- Starije putnike autobusa odmah su ubijali dok su mlađe žene redovito silovali. Muškarci koji su bili spremni na borbu dobivali su čekiće, mačete i štapove kako bi se borili do smrti - ispričao je narkotrafikant Juan.

Dodao je i kako je tijekom svoje 'karijere' u SAD pomogao prokrijumčariti kokain vrijedan između pet i deset milijuna dolara.

S provođenjem brutalnih gladijatorskih borbi prvi su započeli članovi kartela Zetas. U igrama zvanima 'Tko će biti sljedeći ubojica?' do maloprije samo putnici u autobusu sada su se borili za život.

- Rasjekli bi čovjeka na komadiće. Pobjednici su postajali dio kartela Zetas te su slani u samoubilačke misije protiv suparničkog narko-kartela, a gubitnici su bacani u masovne grobnice - rekao je Juan te dodao kako on borbe nije vidio, no njegovi bi mu se prijatelji hvalili oko toga.

Inače, u blizini meksičkog grada San Fernanda nedavno je otkrivena grobnica s 200-tinjak tijela, a vlasti su priopćile kako su žrtve uglavnom stradale od tupog udarca u glavu.

Bivši i sadašnji američki policijski službenici ističu kako do sada nisu znali za 'gladijatorske igre', no i da im nije nemoguće povjerovati u to zbog razine nasilja koja se svaki dan može vidjeti u Meksiku. U proteklih sedam godina u borbama narko-kartela za premoć te s policijom poginulo je više od 40 tisuća ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 23:41