NAJČEŠĆA DESTINACIJA

MERKEL VJERUJE DA ĆE TURSKA SMANJITI PRILJEV MIGRANATA U EUROPU 'Dobrovoljne kvote trebale bi dovesti do bitnog smanjenja ilegalne imigracije'

 EMMANUEL DUNAND / AFP PHOTO

Njemačka kancelarka Angela Merkel u četvrtak je nakon razgovora s turskim premijerom Ahmetom Davutogluom izrazila uvjerenje da će Ankara obaviti svoj dio posla i pridonijeti smanjenju broja ulazaka ilegalnih migranata u Europsku uniju.

Ona je razgovore s turskim premijerom i devet europskih čelnika nazvala pozitivnim i najavila je nastavak razgovora o preraspodjeli sirijskih izbjeglica koje bi države EU preuzele od Turske.

"To je bio jako dobar sastanak", rekla je Merkel i dodala da će se sljedeći razgovori voditi o načinima "bitnog smanjenja" ilegalne imigracije putem dobrovoljnih kvota. Njemačka kancelarka je naglasila da "ne trebaju svi sudjelovati u tom procesu", ali da su svi koji to žele dobrodošli.

Njemačka je najčešća destinacija tražitelja azila u Europi i ta zemlja je predložila dobrovoljnu raspodjelu izbjeglica, što bi pomoglo Turskoj, kao i članicama EU da bolje kontroliraju ulaske u Europu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 07:44