NETRANSPARENTNI UGOVOR

MINISTAR SIGURNOSTI BiH DRAGAN MEKTIĆ OSUMNJIČEN ZA ZLOPORABU POLOŽAJA Pozvan je na razgovor: 'Opet prave neku farsu'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 23.12.2019. u 11:48

Bosnia and Herzegovina's Security Minister Dragan Mektic speaks during interview for Reuters in his office in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina March 12, 2018. REUTERS/Dado Ruvic - RC19EBBFF790
Dado Ruvic / REUTERS

Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH

 

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić morao se u ponedjeljak pojaviti u državnom tužiteljstvu te zemlje kojega je u proteklim godinama oštro kritizirao, a ono je sada je protiv njega otvorilo istragu u kojoj je osumnjičen za zloporabu položaja i ovlasti.

"Opet prave neku farsu dovodeći me ovdje", kazao je Mektić novinarima po dolasku u sjedište Tužiteljstva BiH u Sarajevu.

On je pozvan dati iskaz u svojstvu osumnjičenika u predmetu koji je otvoren zbog sumnje da je Ministarstvo sigurnosti na netransparentan način provelo jedan ugovor čiji je cilj bio jačati regionalnu suradnju u slučajevima prirodnih katastrofa.

Dio novaca u iznosu od oko 100 tisuća eura donacija je Europske unije, a Mektić tvrdi kako je to sve bilo pod stalnim nadzorom te da je svaki euro utrošen na zakonit način i sukladno propisanim procedurama.

Mektić je u ponedjeljak ustvrdio kako mu se na ovaj način iz Tužiteljstva BiH pokušavaju osvetiti jer ih je ranije prozivao zbog činjenice da nisu u stanju istražiti nijedan ozbiljan slučaj korupcije.

Najavio je da će sada još odlučnije ukazivati na propuste u radu državnog tužiteljstva.

Mektić je na izborima u listopadu 2018. godine izabran za zastupnika u Zastupničkom domu parlamenta BiH i na toj će poziciji biti i nakon što u sklopu uspostave novog Vijeća ministara BiH bude imenovan njegova nasljednik na dužnosti ministra sigurnosti.

Tu dužnost u novom sazivu Vijeća ministara BiH preuzet će Fahrudin Radončić.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo