IDE NA DOŽIVOTNU

MONSTRUOZNI UBOJICA Djevojku noževima izbo 83 puta pa zvao majku: 'Ubij me, ja nemam hrabrosti. Ona je mrtva'

Mladić (23) sa sjevera Engleske zbog ljubomore je izmasakrirao djevojku (30) koja mu je u djetinjstvu bila dadilja.
 Thinkstock

Cornelius Brown (23) iz Somercotesa na sjeveru Engleske osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu zbog mesarskog ubojstva svoje sedam godina starije djevojke Jade Riley-Ward.

U rujnu prošle godine podivljao je misleći da ga Jade vara te ju je u njezinoj kući napao s četiri različitia kuhinjska noža.

Izbo ju je čak 83 puta, nakon čega je unezvjereno počeo hodati kućom, posvuda ostavljajući krvave tragove i mahnito pušeći cigarete. Krvavom je rukom zatim zgrabio telefon i nazvao vlastitu majku preklinjući je da ga dođe ubiti jer on nije dovoljno hrabar za počinjenje suicida.

Majka je na poprište masakra stigla za 30-ak minuta, a kada je vidjela krvavi prizor počela je vrištati.

Tijekom suđenja na vidjelo su izašli neki detalji Corneliusove veze s Jade. Par se poznavao još od Corneliusova djetinjstva, kada je Jade radila kao njegova dadilja. U romansu su se upustili početkom 2012. godine, no već na samim počecima veze mladić je pokazivao znakove bolesne ljubomore.

Devet dana prije mučkog ubojstva, Jade mu je rekla da joj 'treba prostora', što je prema svemu sudeći bio katalizator događaja koji su doveli do krvavog obračuna.

'Vaš napad na Jade Riley-Ward je izveden s namjerom, bio je opak i trajao je izrazito dugo. Ne bih pogriješio kada bih taj zločin nazvao torturom. Iskoristili ste četiri noža kako biste nanijeli 52 ubodne rane na području njezine glave, lica, torza i leđa', rekao je sudac Jonathan Teare tijekom izricanja presude.

'Pokušavala se obraniti pri čemu je zadobila još 31 ubodnu ranu na rukama', pojasnio je sudac, napominjući da nijedan ubod nije bio smrtonosan već da je Jade zapravo umrla zbog iskrvarenja.

Cornelius će zahtjev za pomilovanje moći podnijeti za 20 godina. Na sudu je, kako piše Daily Mail , priznao krivnju, ali njegov je odvjetnik inzistirao da ubojstvo nije planirao, već da je sve rezultat njegova emotivnog stanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 04:02