AKCIJA UHIĆENJA

NA ČELU NARKO-BANDE BILA JE - TRUDNICA! Mrežom dilera heroina u Beču upravljala je u sedmom mjesecu trudnoće

MUP
 Blic.rs

Uhićeni Zoran N. i njegova djevojka Jovana S., inače u sedmom mjesecu trudnoće, bili su organizatori velike grupe dilera heroina koja je prodavala opasne narkotike po Beču, saznaje "Blic".

Šokantan slučaj uhićenja dogodio se jučer u Srbiji, kada je u akciji srpske Službe za borbu protiv organiziranog kriminala (SBPOK) i austrijske policije u Beogradu uhićeno troje organizatora šverca i distribucije heroina u Beču.

Tom prilikom u Zemunu su uhićeni Mario K. i Zoran N. sa suprugom Jovanom S., koju od porođaja dijele dva mjeseca.

- Oni su bili organizatori grupe koja je mjesecima rasturala heroin po Beču. U tu svrhu organizirali su grupu od najmanje 10 uličnih dilera koji su se bavili samo preprodajom ovog narkotika. Interesantno je da su ih iz Beograda raspoređivali po ključnim točkama po austrijskoj prijestolnici i čak ih smjenjivali na svaka tri mjeseca da im policija ne bi mogla ući u trag - kaže izvor Blica.

Osumnjičeni su uhićeni na teritoriju Srbije i Austrije od siječnja 2018. do jučer, a sumnjiče se da su u dužem vremenskom periodu nabavljali i distribuirali narkotike kako na teritoriji Srbije, tako i u zemljama Europske unije.

Osim organizatora, u akciji policije uhićeno je i 10 dilera i mula (osobe koje prenose drogu do odredišta). Zahvaljujući dobroj međunarodnoj suradnji srpske i austrijske policije, uhićeni su Aleksandar C. (31), Ljubomir K. (28), Filip I. (21), Marko V. (22), Petar A. (20), Vladica P. (18) svi iz Beograda, te Milan M. (27) i Uroš I. (24) iz Šapca, kao i Stefan R. (24) iz Đakovice i Andrej D. (20) iz Smedereva. Svi oni uhićeni su u Austriji.

Osumnjičeni koji su uhićeni u Srbiji će, uz kaznenu prijavu, biti privedeni Tužiteljstvu za organizirani kriminal u Beogradu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Uhićeni u Austriji će vjerojatno biti izručeni Srbiji, gdje će im biti suđeno kao grupi.

Zaplijenjeni i pištolj i 20.000 eura

U akciji srpske i austrijske policije u suradnji s Tužiteljstvom za organizirani kriminal, zaplijenjeno je čak 1,5 kilograma čistog heroina, kao i 22 kilograma „paracetamola“, koji se obično koristi za miješanje s heroinom prije ulične prodaje. Kod uhićenih nađena je i manja količina kokaina i marihuane, ali i pištolj i pazar od prodaje narkotika - suma od čak 20.300 eura, navodi se u priopćenju tamošnjeg MUP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:26