TRAGEDIJA NA FILIPINIMA

NAJMANJE 120 LJUDI OTROVALO SE ŽESTOKIM ALKOHOLNIM PIĆEM Devet osoba umrlo, neki su u kritičnom stanju nakon što su pili domaću kokosovu rakiju

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 23.12.2019. u 07:44

(190703) -- PASIG, July 3, 2019 -- Medical responders assist a woman who feels sick due to a suspected food poisoning in Pasig City, the Philippines, July 3, 2019. At least 260 people fell ill at the 90th birthday celebration of Imelda Marcos, wife of former President Ferdinand Marcos, on Wednesday in Pasig City of Metro Manila, after eating a contaminated lunch, police and health officials said., Image: 453826971, License: Rights-managed, Restrictions: WORLDWIDE RIGHTS AVAILABLE EXCLUDING CHINA, HONG KONG ONLY. End users shall not licence, sell, transmit, or otherwise distribute any photographs represented by eyevine, to any third party. Contact eyevine for more information: Tel: +44 (0) 20 8709 8709 Ema, Model Release: no, Credit line: Xinhua / Eyevine / Profimedia
Xinhua / Eyevine / Profimedia

 

Devet je osoba umrlo, a više od stotinu hospitalizirano na Filipinima nakon što su pili lokalno alkoholno piće od kokosa, priopćila je policija u ponedjeljak.

Osam je osoba umrlo nakon što su pili tradicionalno piće, poznato kao lambanog, na okupljanju u gradu Rizalu, 70 kilometar južno od Manile, rekla je policija.

Najmanje su 122 stanovnika Rizala završila u bolnici s bolovima u želucu, povraćanjem i utrnućem nekih dijelova tijela, a neki su kolabirali i gubili svijest, rekla je policija.

Deveta je žrtva umrla u obližnjem gradu Candelariji u nedjelju, tri dana nakon što je sa susjedima pila lambanog iz domaće radinosti.

Šest je osoba od tamo također hospitalizirano, od kojih je dvoje bilo u komatoznom stanju, stoji u policijskom izvješću.

Lambanog je tradicionalno filipinsko alkoholno piće koje se dobija od kokosa. Ima visoki postotak alkohol od oko 40 posto, a određene se količine proizvode u kućnoj radinosti u nesanitarnim uvjetima.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo