ZA NJU SKRBILO VIŠE OD 20 LIJEČNIKA

NAJTEŽA ŽENA NA SVIJETU IZGUBILA ŽIVOTNU BITKU U tri mjeseca izgubila je 323 kg, ali 25 godina kućnog zatvora ipak je bilo previše za njezino tijelo

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 25.09.2017. u 11:47

(170504) -- MUMBAI, May 4, 2017 -- Eman Ahmed of Egypt, believed to have been the world's heaviest woman, is carried to an ambulance at Saifee Hospital, to leave for the airport in Mumbai, May 4, 2017. Eman Ahmed, now weighing 172 kg, down from an estimated 500 kg, is being shifted to the United Arab Emirates (UAE) for further treatment., Image: 331299037, License: Rights-managed, Restrictions: WORLDWIDE RIGHTS AVAILABLE EXCLUDING CHINA, HONG KONG ONLY. End users shall not licence, sell, transmit, or otherwise distribute any photographs represented by eyevine, to any third party. Contact eyevine for more information: Tel: +44 (0) 20 8709 8709 Ema, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Eyevine
Profimedia, Eyevine

Eman Ahmed

Egipćanka je preminula u bolnici u ponedjeljak. Ranije ove godine Ahmed se podvrgnula operaciji u Mumbaiju te je izgubila otprilike 300 kilograma

Egipćanka teška 500 kilograma, koju se smatralo ne samo najdebljom u domovini već i na svijetu, umrla je u ponedjeljak ujutro od srčanih tegoba i bubrežnog zatajenja, objavila je u bolnica u Abu Dabiju gdje se liječila.

Za pacijenticu se skrbilo više od 20 liječnika otkako je u svibnju iz Indije stigla u Ujedinjene Arapske Emirate, objavila je bolnica Burjeel Hospital.

Eman Ahmed Abd El Aty težila je gotovo pola tone kada je stigla iz Mumbaija u Emirate kako bi se liječila od elefantijaze, bolesti koja zbog začepljenja limfnih žila izaziva golema odebljanja udova i drugih dijelova tijela.

Zahvaljujući posebnom režimu prehrane i barijatrijske kirurgije u tri mjeseca izgubila je 323 kilograma.

Životna priča te žene iz Aleksandrije koja 25 godina nije mogla izaći iz svoga doma, obišla je svijet i dirnula indijskog kirurga koji je u jesen predložio da će je operirati.

Zbog težine je gospođa Abd El Aty doživjela srčani udar, bolovala od dijabetesa, povišenog krvnog tlaka i nesanice.

Kirurško liječenje pretilosti sve je učestalije u Indiji.

Službeno je najdeblja žena na svijetu Amerikanka Pauline Potter, koja je u srpnju težila 293 kilograma, upisano je u Guinnessovu knjigu rekorda.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo