VIRTUALNA BOJIŠNICA

Nakon MMF-a hakeri napali i američki Senat i poručili: Ne volimo previše američku vladu

Odgovornost za napad preuzela je skupina Lulz Security koja je ranije upala u Sonyjevu Plastation mrežu

WASHINGTON - Nakon što su se na udaru hakera našli Sonyjeva PlayStation mreže, Google pa čak i MMF, nova žrtva cyber-napada bio je računalni sustav američkog Senata, priopćila je u ponedjeljak služba sigurnosti Senata.

Do napada je došlo tijekom vikenda kada je hakerska skupina Lulz Security provalila u dio senatske internetske stranice inače dostupan javnosti. Šteta bi vjerojatno bila veća, no napadači nisu uspjeli probiti zaštitu te ući u najosjetljiviji dio mreže u kojem se čuvaju povjerljive informacije. Međutim, mogli su pročitati strukturu stranice te doznati njihovu lokaciju.

Služba sigurnosti senata priopćila je kako detaljne informacije o senatorima nisu u niti jednom trenutku bile ugrožene.

Odgovornost za napad sama je preuzela skupina Lulz Security koja je ranije upala u Sonyjevu Plastation mrežu. Kako bi dokazali da su upravo oni izvršili napad objavili su popis dokumenata koji nisu povjerljivi, no upućuju da su hakeri ipak provalili u senatsku računalnu mrežu.

- Ne volimo američku vladu previše. Njihove stranice nisu jako sigurne. Ovo je samo dio internih informacija sa stranice Senate.gov. Je li ovo objava rata gospodo? - objavili su hakeri iz Lolz Securityja u svojem priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 15:02