UCIJENJENE GLAVE

Naručena brutalna osveta: Narko-boss nudi 10 milijuna eura za likvidaciju Borisa Tadića i Ivice Dačića?

Na popisu je još četvero visokih srbijanskih dužnosnika, a listu je jedna zapadnoeuropska obavještajna služba dostavila srbijanskoj obavještajnoj službi BIA-i

BEOGRAD - Bivši srbijanski predsjednik Boris Tadić i još pet visokih srbijanskih dužnosnika nalaze se na popisu osoba za čiju se likvidaciju nudi 10 milijuna eura, piše u ponedjeljak beogradski dnevnik ''Press'', navodeći kako je taj popis jedna zapadnoeuropska obavještajna služba dostavila srbijanskoj obavještajnoj službi BIA (Bezbednosno informativna agencija).

Uz Tadića se, po pisanju lista, na popisu nalaze šef njegova predsjedničkog kabineta i Biroa za koordinaciju Vijeća za nacionalnu sigurnost Miodrag Rakić, ministar unutarnjih poslova i mandatar za sastavljanje nove vlade Ivica Dačić, ravnatelj BIA-e Saša Vukadinović, posebni tužitelj za organizirani kriminal Miljko Radisavljević i ministrica pravosuđa Snežana Malović.

Nagradu od 10 milijuna eura za ubojstvo šestero najviših državnih dužnosnika ponudio je, kako se navodi, odbjegli narko-bos Darko Šarić koji njih smatra krivim za kraj njegove narko-imperije.

Informacija o svemu ovome stigla je, kako se navodi, iz ''jedne od najboljih europskih obavještajnih službi'' i njena se vjerodostojnost ne dovodi u pitanje, a sa sadržajem poruke upoznat je i predsjednik države Tomislav Nikolić, kao i njegov kabinet.

Informacije o ugroženosti Tadića, ali i članova Biroa za kordinaciju Vijeća za nacionalnu sigurnost, za ''Press'' su potvrdili iz Nikolićeva kabineta gdje je, uz podsjećanje da je više puta upozoravano na opasnosti koje prijete Tadiću i ljudima iz njegovog tima koji su se u prošlosti borili protiv organiziranog kriminala, tom listu rečeno da su pokrenute istrage, ali da oni ne mogu govoriti o dobivenim informacijama.

Suradnici predsjednika Nikolića ističu da je Nikolić inzistirao da Tadić i njegova obitelj budu maksimalno zaštićeni i nakon prestanka Tadićeve predsjedničke dužnosti.

Skupina Darka Šarića, za kojim je raspisana međunarodna tjeralica, optužena je pred beogradskim Posebnim sudom za pokušaj krijumčarenja oko 2,5 tone kokaina iz Južne Amerike u zapadnu Europu.

Pokušaj prebacivanja droge iz Urugvaja u Europu, kada je zaplijenjeno skoro 2,2 tone kokaina, spriječen je u listopadu 2009. godine, u zajedničkoj akcijom tajnih službi američke Agencije za borbu protiv narkotika (DEA), BIA-e i urugvajske policije, dok je 235 kg kokaina zaplijenjeno u siječnju iste godine u blizini talijanskog grada Pise.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 07:38