ZABRINJAVAJUĆE BROJKE

NERVOZA U NJEMAČKOJ U samo 24 sata naglo skočio broj zaraženih, svi u jednom dahu prate statistiku nakon popuštanja mjera

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.05.2020. u 08:28

A member of a coronavirus testing station carries a bag with delivered samples on the factory premises of the Westfleisch meat processing company in Hamm, western Germany, on May 10, 2020, as all workers of the company have to be tested on the novel coronavirus after a spike in cases at their slaughterhouse. - Local authorities in the western federal state of North Rhine-Westphalia announced on May 8, 2020 that reopening plans were postponed and an
Ina FASSBENDER / AFP

 

Prema podacima epidemiološkog instituta Robert Koch, broj novozaraženih u Njemačkoj skočio je na 933, a samo dan ranije u zemlji je zabilježeno 357 novih slučajeva, piše BBC.

Također, broj umrlih u jednom danu iznosi 116, a ukupan broj preminulih od koronavirusne infekcije je 7.533. Ukupno je u toj zemlji zabilježeno 170.508 slučajeva zaraze COVID-19.

Do ovakvog porasta oboljelih vjerojatno je došlo zbog izvješća koja su kasnila tijekom vikenda, što bi moglo objasniti zašto je u ponedjeljak broj zaraženih bio manji nego danas.

Iako je Njemačka je krenula s popuštanjem mjera, postoji bojazan da bi zbog toga moglo doći do većeg broja novozaraženih u toj zemlji.

Naime, ranije je Institut Robert Koch objavio da je reprodukcijski broj (R) u Njemačkoj narastao iznad kritičnih jedan, što znači da sada svaki pacijent zarazi prosječno više od jedne osobe. Zato se u Njemačkoj posljednjih dana s velikom pozornošću prati popuštanje mjera.

Izdvajamo