ZABRINJAVAJUĆE BROJKE

NERVOZA U NJEMAČKOJ U samo 24 sata naglo skočio broj zaraženih, svi u jednom dahu prate statistiku nakon popuštanja mjera

 
 Ina FASSBENDER / AFP

Prema podacima epidemiološkog instituta Robert Koch, broj novozaraženih u Njemačkoj skočio je na 933, a samo dan ranije u zemlji je zabilježeno 357 novih slučajeva, piše BBC.

Također, broj umrlih u jednom danu iznosi 116, a ukupan broj preminulih od koronavirusne infekcije je 7.533. Ukupno je u toj zemlji zabilježeno 170.508 slučajeva zaraze COVID-19.

Do ovakvog porasta oboljelih vjerojatno je došlo zbog izvješća koja su kasnila tijekom vikenda, što bi moglo objasniti zašto je u ponedjeljak broj zaraženih bio manji nego danas.

Iako je Njemačka je krenula s popuštanjem mjera, postoji bojazan da bi zbog toga moglo doći do većeg broja novozaraženih u toj zemlji.

Naime, ranije je Institut Robert Koch objavio da je reprodukcijski broj (R) u Njemačkoj narastao iznad kritičnih jedan, što znači da sada svaki pacijent zarazi prosječno više od jedne osobe. Zato se u Njemačkoj posljednjih dana s velikom pozornošću prati popuštanje mjera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:46