GARY JOHNSON

NEVIĐENO SRAMOĆENJE U EMISIJI UŽIVO Kandidat za predsjednika SAD-a pokazao zapanjujuće neznanje

 Abdalhrman Ismail / Patrick Fallon / Reuters

Kandidat Libertarijanske stranke na izborima za predsjednika SAD-a Gary Johnson pošteno se u četvrtak osramotio tijekom intervjua koji je dao televizijskoj mreži MSNBC.

Kada su ga u jutarnjoj emisiji 'Morning Joe' pitali što bi, kada bi nekim čudom postao predsjednik, učinio s Alepom, najvećim sirijskim gradom koji je već godinama pod opsadom i postao je jednim od simbola krvavog građanskog rata, Johnson je u čudu uzvratio: "Što je to Alep?", očito ne znajući o čemu ga to pitaju.

- Mora da se šalite - rekao je Johnsonu zapanjeni novinar i komentator Mike Barnicle, koji je u emisiji sudjelovao kao panelist.

- Ne - priznao mu je Johnson.

- Alep je grad u Siriji, epicentar izbjegličke krize - pojasnio je Barnicle osnovne činjenice čovjeku koji želi postati predsjednik SAD-a.

- Ok, shvatio sam. Što se tiče Sirije, mislim da je tamo na djelu pravi nered - rekao je tada Johnson.

Iako se pokušao izvući kasnijom tvrdnjom da Amerika ne bi trebala intervenirati u drugim državama, Barnicle ga je probadao pitanjima u vezi Alepa, objašnjavajući mu da nije normalno da budući predsjednik SAD-a, od kojeg se očekuje da bude faktor u rješavanju rata u Siriji, ne zna što je, a kamoli gdje je Alep.

Johnson se u naknadnim medijskim istupima ispričao zbog svojeg neznanja, kazavši da je frustriran samim sobom:

- Shvaćam značaj Alepa. Vjerujte mi, nitko ovo ne shvaća ozbiljnije od mene. Osjećam se užasno. Moram se opametiti, i ovo je samo dio procesa - rekao je Johnson koji je u međuvremenu postao predmet sprdnje na društvenim mrežama i diljem medijske scene u SAD-u.

Među ostalima, Hillary Clinton mu je rekla da je mogao uzeti mapu i pronaći grad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 11:17