SALISBURY

NOVA DRAMA NA MJESTU TROVANJA RUSKOG ŠPIJUNA U ENGLESKOJ Dvije osobe pronađene u kritičnom stanju, bile su izložene 'nepoznatoj tvari'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 04.07.2018. u 08:32

Officials in protective suits check their equipment before repositioning the forensic tent, covering the bench where Sergei Skripal and his daughter Yulia were found, in the centre of Salisbury, Britain, March 8, 2018. REUTERS/Peter Nicholls - RC1C1EB85C10
REUTERS

Arhiva

Dvije su osobe hospitalizirane u kritičnom stanju u bolnici u Salisburyju pošto su bile izložene "nepoznatoj tvari" nekoliko kilometara od mjesta gdje je u ožujku bivši ruski špijun Sergej Skripalj bio žrtva pokušaja trovanja.

Dvoje pacijenata "u bolnici u Salisburyju prima terapiju nakon što su bile izloženi djelovanju nepoznate tvari", priopćila je u srijedu policija okruga Wiltshire.

Riječ je o muškarcu i ženi četrdesetih godina, a pronađeni su bez svijesti u subotu 30. lipnja u stanu u gradu Amesbury (jug Engleske), nekih desetak kilometara od Salisburyja gdje su Skripalj i njegova kći Julija početkom ožujka bili žrtve djelovanja nervnog agensa.

Pacijenti "su u kritičnom stanju", objavila je policija koja je kordonom osigurala mjesto.

Prisutnost policije pojačana je i u Amesburyju i Salisburyu.

Agencija za javno zdravstvo (Public Health England, PHE) procijenila je da događaj "nije velika prijetnja za javno zdravlje".

Sergej i Julia Skripalj bili su pronađeni bez svijesti 4. ožujka te su se tjednima liječili u bolnici.

Službeni London za pokušaj trovanja bivšeg ruskog špijuna okrivljuje Moskvu koja odbacuje svaku upletenost. 

Slučaj Skripalj izazvao je diplomatsku krizu između dviju zemalja i val protjerivanja diplomata, koji je počela Velika Britanija, a slijedili su je njezini saveznici da bi zatim Rusija uzvratila istom mjerom.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo