MNOGI ŽELE DOKAZ

Obama će ipak objaviti fotografije ubijenog Bin Ladena?

'Razmišljamo o objavljivanju detalja cijele akcije i svih popratnih dokumenata koji su prethodili operaciji', kazali su u Bijeloj kući
 AFP

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama razmišlja o objavljivanju fotografija ubijenog Osame bin Ladena, rekao je neimenovani izvor za ABC News .

Takvo promišljanje je došlo nakon što su obitelji poginulih tijekom terorističkog napada 11. rujna 2001. godine zatražile te fotografije, kako bi napokon pronašle određeni unutarnji mir i uvjerile se kako je odgovorni za smrt njihovih najmilijih uistinu mrtav.

- Razmišljamo o objavljivanju detalja cijele akcije i svih popratnih dokumenata koji su prethodili operaciji - rekao je savjetnik Bijele kuće za borbu protiv terorizma John Brennan i dodao kako sve u Vladi zanima kakve će biti reakcije kako bismo znali kako se ponašati u budućim operacijama ove vrste.

Možda je to prvi korak prema objavljivanju iznimno degutantnih fotografija Osamina tijela . Ubijen je hicima u glavu i pritom ostao bez većine gornjeg dijela lica, a to izgleda prilično zastrašujuće pa bi puštanje takvih fotografija u javnost izazvalo popriličan šok.

No republikancima, ali i demokratima, fotografije su politički poeni. Dok god demokrati, odnosno Barack Obama, zavlače s objavljivanjem dokaza o Osaminoj smrti, dotle će republikanci tvrditi kako istinskih dokaza o njegovoj smrti nema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 15:52