OBAMA SE BRANI

Obama: Palin se ne razumije u nuklearna pitanja

Republikanska zvijezda tvrdi da je sporazum koji je Obama potpisao s Rusijom naivan
Former US vice-presidential candidate Sarah Palin speaks at a Tea Party rally in Searchlight, Nevada on March 27, 2010. Thousands of Tea Party activists attended the rally which kicks off their latest cross-country protest against big government and health care reform. AFP PHOTO / Robyn BECK
 AFP

WASHINGTON - Kada je bivša kandidatkinja za potpredsjednicu SAD-a, republikanka Sarah Palin , kritizirala novu nuklearnu strategiju Bijele kuće, američki predsjednik Barack Obama nije joj ostao dužan.

- Koliko mi je poznato, Sarah Palin nije baš neka stručnjakinja o nuklearnim pitanjima - rekao je Obama za ABC News.

Nečuven korak

Palin, bivša guvernerka Aljaske, u predsjedničkoj se kampanji nije baš proslavila poznavanjem vanjske politike. Sada komentatorica desnog Fox Newsa, rekla je kako “ni jedna administracija u američkoj povijesti nikad ne bi ni pomislila o koraku za koji smo upravo doznali da predsjednik Obama danas podržava”, aludirajući na Obaminu strategiju koja ograničava američku upotrebu nuklearnog oružja.

- To je kao da odete na igralište s hrpom djece, pripremite se za tučnjavu, a onda jedno od djece kaže: ‘Samo naprijed, udari me u lice i ja se neću osvetiti. Samo naprijed, napravi sa mnom što god želiš’ - pojasnila je Palin.

Bivša guvernerka, koja je u kampanji tvrdila da ima iskustva s ruskom politikom jer ruski teritorij za lijepa vremena vidi sa svog prozora, kritizirala je i sporazum o smanjenju nuklearnog naoružanja koji je Obama jučer potpisao s ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvedevom, te je rekla da je to bio naivan potez. - Ako je to u redu ministru obrane i šefu združenog zbora vojske, vjerojatno ću poslušati njihov savjet, a ne Sarah Palin - odvratio je Obama.

Socijalistička mašinerija

Republikanci su po Obami udarali i u New Orleansu, gdje se održava Južnjačka republikanska liderska konferencija. Zbog zdravstvene reforme i paketa ekonomskih poticaja, Newt Gingrich rekao je da je Obama “najradikalniji američki predsjednik u povijesti”, čiju “socijalističku mašineriju” treba zaustaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:26