APEL KONGRESU

Obama: 'Podržite me, želim uništiti Islamsku državu'

Obama bi u svom govoru naciji u srijedu navečer trebao iznijeti svoju strategiju za borbu protiv te skupine
US President Barack Obama leaves after delivering a speech about US - Estonia relations, as well as the situation in Ukraine, at Nordea Concert Hall in Tallinn, Estonia, September 3, 2014. US President Barack Obama underscored Washington's commitment to the security of NATO allies, announcing additional US planes to police the skies over Europe's eastern flank bordering Russia. AFP PHOTO / SAUL LOEB
 SAUL LOEB

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama pozvao je u utorak čelnike demokrata i republikanaca u Kongresu da podrže njegove vojne napore protiv Islamske države, objavila je Bijela kuća.

Čelnici obje stranke iz Predstavničkog doma i Senata "izrazili su svoju potporu naporima da se oslabi, a u konačnici i uništi Islamska država", radikalna islamistička skupina koja je posljednjih mjeseci zauzela velike dijelove Sirije i Iraka, rekao je glasnogovornik Bijele kuća Josh Earnest.

Obama bi u svom govoru naciji u srijedu navečer trebao iznijeti svoju strategiju za borbu protiv te skupine, te poručiti kongresnicima i senatorima da će ta kampanja biti efikasnija ako dobije i njihovu potporu, premda ima ovlasti djelovati i samostalno.

"Predsjednik je rekao čelnicima da bi pozdravio bilo kakvu akciju Kongresa koja bi pomogla opći napor i pokazala svijetu da su Sjedinjene Države jedinstvene kako bi porazile prijetnju Islamske države", rekao je Earnest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 21:39