UPOZORENJE MVEP-a

Oprez uoči Sočija: Treoristički napad je vrlo moguć

 AFP

ZAGREB - Prijetnja terorističkim napadima za vrijeme i uoči Olimpijskih igara ne može se isključiti, uključujući i Moskvu te sjeverni Kavkaz, objavilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u internetskoj brošuri posvećenoj posjetiteljima i gledateljima Zimskih olimpijskih igara u Sočiju i stoga hrvatskim građanima u tom razdoblju savjetuje poseban oprez u tom gradu, ali i u cijeloj Rusiji.

MVEP naglašava kako nema saznanja koja bi ukazivala na potrebu odgode putovanja u Soči, ali se savjetuje da se izbjegavaju odlasci na područja Čečenije, Ingušetije i Dagestana, kao i u istočna i južna područja Stavropoljskog kraja koja graniče s Dagestanom i Čečenijom.

"Prijetnja terorističkim napadima za vrijeme i uoči Olimpijskih igara ne može se isključiti, uključujući i Moskvu te sjeverni Kavkaz. Iako je na ulicama osjetna prisutnost sigurnosnih snaga zbog Olimpijskih igara, savjetujemo pojačan oprez u Sočiju, ali i na cijelom području Rusije", piše MVEP.

"Unutar i oko Olimpijskog sela u Sočiju raspoređene su ruske sigurnosne snage, posjetitelji i gledatelji trebaju se pridržavati uputa organizatora na licu mjesta", dodaje se.

Olimpijske igre održat će se od 7.-23. veljače. U brošuri MVEP-a nalazi se popis lokacija na kojima će biti natjecanja, važni brojevi telefona i adrese, načini prijevoza i plaćanja i niz korisnih savjeta za građane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 23:51