RAT PROTIV IS-A

OSVETA ZA SPALJENOG PILOTA Jordanski kralj izvršio zračni napad i ubio 55 terorista i njihovog vođu

 Getty Images

Jordanske zračne snage izvršile su napad na mete Islamske države u Mosulu i ubili 55 terorista uključujući njihovog vrhovnog zapovjednika poznatog kao 'Princ Ninive'.

Napad je izvršen nakon što su borci Islamske države živog spalili jordanskog pilota, a jordanski kralj Abdullah II. obećao da će se snažno boriti protiv militanata te da smrt Moaza al-Kasasbeha neće biti uzaludna.

Naime, nakon što je ISIS objavio video koji prikazuje brutalnu egzekuciju pilota, kralj Abdullah II. odmah je prekinuo kratko putovanje u SAD i sazvao krizni sastanak sa sigurnosnim snagama.

Kao odgovor na posljednji islamistički čin, Jordan je smaknuo dva osuđenika, uključujući i bombašicu samoubojicu Sajidu al-Rishawi za koju su ekstremisti zahtijevali da se osloboditi u zamjenu za slobodu pilota.

Jordan je potom potvrdio kako će kralj Abdullah II osobno sudjelovati u zračnim napadima na utočišta terorista Islamske države kako bi osvetio ubojstvo pilota.

- Rat protiv ISIL-a neće završiti. Borit ćemo se protiv njih u njihovim skrovištima - kazao je Abdullah II., a potom je obećanje i ostvario.

Podsjetimo, Kasasbeh je pao u ruke islamista nakon što se njegov avion srušio tijekom koalicijskog bombardiranja Sirije vođenog SAD-om u prosincu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 13:52