SUSJEDI UZNEMIRENI

‘Otac je neprekidno plakao dok je u šumi dozivao kćer... Pretužne scene, da ti srce slome. Bojimo se samo jednog‘

Prvi susjedi obitelji nestale djevojčice kazali su kako je šuma pretražena 15 puta, kao i obližnje jezero

Potraga za Dankom, Danka i njezin otac

 /Cropix/društvene Mreže

Već treći dan traje potraga za nestalom dvogodišnjom Dankom Ilić, kojoj se od utorka, 26. ožujka, u 13 sati gubi svaki trag. Pretraga terena sada je obustavljena, a policija je okrenula istragu u drugom smjeru - provjerava mobitele i ispituje prijestupnike i sumnjive osobe.

Reporterka Blica razgovarala je s jednim od susjeda obitelji nestale djevojčice u Boru.

"Kada je saznao da je djevojčica nestala, otac je neprekidno plakao dok je pretraživao šumu i dozivao kćer. Pretužne scene, da ti se srce slomi. Svi se molimo da pronađu Danku", rekao je uznemireni susjed za Blic.

Prvi susjedi obitelji nestale djevojčice kazali su kako je šuma pretražena 15 puta, kao i obližnje jezero. Dodali su kako je njihovo naselje inače izrazito mirno i kako ‘nikada nikome nije nedostajala niti jedna dlaka, a kamoli djetetu‘.

"Ne znam što bih rekla nakon ovoga. Da dijete ispari... Jedna od susjeda je rekla da je bila sama pred mojim vratima, ali ne znam što bih rekla. Susjedstvo je vrlo mirno i sve je to jako tužno. Ne daj Bože da se ikome dogodi, umirem. Nadam se da će biti dobar ishod", rekla je.

Drugi susjed je dodao da je "Danka lijepa poput anđela i da je nedavno naučila hodati".

"Preslatka djevojčica, sigurno je uplašena, gdje god da se nalazi", rekao je drugi susjed.

Nadu da će malena biti pronađena ne gubi ni rodbina obitelji Ilić.

"Nada nas ne napušta. Teško nam je svima sve ovo palo", rekla je Dankina ujna Jovana Dragomirović, koja je prva u utorak popodne objavila na društvenim mrežama da je djevojčica nestala.

Prema riječima mještana koji su u šoku zbog ovog misterioznog nestanka djevojčice, mnogi sumnjaju da je Danka oteta, a posebno ih plaši činjenica da se, prema priopćenju policije, djevojčica ne nalazi na ovom području.

Jasmina Stojadinović, žena iz Banjskog polja čija je kuća opremljena nadzornim kamerama koje su snimale ulicu u kojoj je nestala Danka Ilić (2), otkrila je za Blic da joj je na snimci jedna stvar sumnjiva.

- U 13.10 sati majka je prošla pored moje kuće u automobilu zajedno s djecom. Samo pet minuta kasnije, iz suprotnog pravca prošao je “punto” s kragujevačkim tablicama. Par minuta nakon toga, prošao je i Dankin otac, a zatim i policija - rekla je uznemirena žena i istaknula da je čudno da se automobil s kragujevačkim tablicama pojavi u njihovom kraju i to samo nekoliko minuta nakon majke.

Danas je pak otkriveno i tko je vozio sumnjivi Fiat Punto. Kako doznaje Kurir, vozač je ispitan u policija, a ustanovljeno je da se radi o susjedu koji živi nedaleko od kuće te obitelji. Navodno je bio u alkoholiziranom stanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 12:26