STRAVIČNO OTKRIĆE

OTKRIVENO GDJE JE POKUPLJEN KONTEJNER U KOJEM SU PRONAĐENI LEŠEVI? Ruta kamiona smrti strašno je neobična i nakon ulaska u Ujedinjeno Kraljevstvo

 
 REUTERS

Izvršni direktor britanske Udruge cestovnih prijevoznika 'Road Haulage Association' (RHA) Richard Burnett rekao je da je prikolica kamiona u kojoj je policija u engleskom gradu Essexu u srijedu pronašla 39 trupala naočigled imala mogućnost hlađenja te da bi se osoba koja bi se našla u njoj osjećala "apsolutno grozno", piše Mirror.

U slučaju prijevoza smrznutih proizvoda, temperature u takvim jedinicama mogu pasti i do -25 stupnjeva Celzija. To znači da bi bilo koja osoba u prikolici "vrlo brzo izgubila život".

"Unutra će biti mračno. Ako hladnjak radi, onda će biti nevjerojatno hladno. Jedino mjesto na kojem možete vršiti nuždu je pozadina prikolice. Ako su ljudi unutra bili nekoliko dana, onda možete zamisliti koliko je unutra bilo fekalija", dodao je Burnett.

Podsjećamo, vozač kamiona u čijoj je prikolici pronađeno 39 trupala uhićen je. Zasad se zna da se radi o 25-godišnjem muškarcu iz Sjeverne Irske koji je uhićen pod sumnjom ubojstva.

Irish Mirror je došao do informacija da je u posljednja tri dana kamion smrti prošao i kroz Irsku. Dakle, u Ujedinjeno Kraljevstvo je stigao preko luke u sjevernom Walesu Holyhead i to je stigao trajektom iz Dublina.

Kontejner u kojem su pronađeni leševi navodno je pokupljen u Belfastu i nakon toga je kamion krenuo prema Engleskoj.

Britanski premijer Boris Johnson rekao je da je "užasnut tragičnim događajem".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:41