AUSTRALIJA U ŠOKU

PODIVLJALA MAJKA UTAPALA DJECU U RIJECI MURRAY Jedan dječak je preživio zahvaljujući psu koji se našao na mjestu zločina

 YouTube Screenshot

Australske, ali i svjetske medije preplavila je tragedija koja se u četvrtak dogodila u Novom Južnom Walesu.

Prema riječima tamošnje policije, dvadesetsedmogodišnja žena je odvela devetogodišnjeg sina i njegovog petogodišnjeg polubrata na obalu rijeke Murray, s namjerom da ih utopi - piše Herald Sun.

Majka kojoj je identitet ostao nepoznat starije je dijete uvela u rijeku i držala mu glavu pod vodom, dok je petogodišnjak bespomoćno vrištao gledajući zastrašujuću scenu. Zatim je isto napravila i s mlađim djetetom, čije je tijelo dva dana kasnije pronađeno u rijeci.

Devetogodišnjak je uspio preživjeti te je zbrinut u bolnici. U bijegu mu je pomogao pas koji se našao na mjestu stravičnog događaja. Riječ je o pit bullu, a s obzirom na ozljede i ugrize koje je dječak zadobio, pojavila se rasprava je li ga pas napao, ili ga je pokušavao spasiti od podivljale majke.

Neimenovana žena nekoliko sati nakon zločina sama se predala policiji, a australski mediji pitaju se je li se ova tragedija mogla spriječiti.

Naime, baka dječaka koji su s njom živjeli posljednjih 18 mjeseci, navodno je izjavila kako su 'vlasti propustile nekoliko zabrinjavajućih okolnosti koje su prethodile tragediji'.

Pit bull imena Buddy vraćen je obitelji kojoj pripada, a njegovi su vlasnici uvjereni da je pomagao dječaku. Tamošnje vlasti razmatrale su eutanaziju psa koji je postao lokalni heroj, no u konačnici odlučile kako se slažu s mišljenjem da je životinja samo pokušavala spasiti dječaka.

Žena odgovorna za stravičan zločin navodno je u potpunom rastrojstvu i teškom stanju. Svojim odvjetnicima je rekla kako 'zna da je nešto učinila', ali da 'nikada ne bi naudila svojoj djeci'.

Trenutno je pod psihijatrijskim vještačenjem te joj je odbijena molba za jamčevinom, a nade obitelji i javnosti usmjerene su u oporavak nesretnog devetogodišnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:14