POLICIJA OD JAVNOST TRAŽI OPREZ

POKOJNI SE VRTLAR 'IZ GROBA' MOŽDA OSVEĆUJE SVOJIM NEPRIJATELJIMA Liječnika je ubio eksplozivnom klopkom, majku i kćer ozlijedio sumnjivom cjepanicom

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Njemačka policija sumnja da je za smrt jedne i ozljede još dvije osobe zaslužan preminuli oblikovatelj krajobraza Bernhard Graumann (59), koji je prošlog petka pronađen mrtav u svom domu u Mehlingenu na zapadu Njemačke, piše CNN.

Djelatnici policijske uprave mjesta Enkenbach-Alsenborn izvijestili su da je ranije istog tog dana ubijen 64-godišnji liječnik. Ubila ga je eksplozija stupice koja je postavljena ispred njegove ordinacije. Neimenovani je liječnik navodno stupicu aktivirao kada se sagnuo da ju podigne.

Dva dana poslije u Otterbergu, mjestu koje je od Enkenbach-Alsenborna udaljeno 10 kilometara, majka i kći ozlijeđene su kada je u štednjaku eksplodirala cjepanica koju je netko neovlašteno dirao. Kći se još uvijek nalazi u bolnici, međutim njezino stanje nije kritično.

Policija je oba slučaja povezala s Graumannom koji je navodno sa žrtvama bio u lošim odnosima zbog prijašnjih razmirica. Smrt oblikovatelja krajobraza trenutno se istražuje, odnosno čeka se nalaz obdukcije.

Policija je pretražila Graumannov dom te su tamo pronašli barut i druge predmete koje brani tamošnji važeći Zakon o oružju i eksplozivima. Uz to, djelatnici policije obavijestili su osobe koje su možda bile u svađi s Graumannom da pripaze. "Policija ne može isključiti mogućnost da je pokojni prije svoje smrti naumio nauditi drugim ljudima te da je djelovao na temelju te želje. Posebno apeliramo na sve koji su imali problematične privatne i poslovne odnose s Graumannom."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:54