SMRT U PARIZU

BIZARNA SMRT VIZIONARSKOG PODUZETNIKA KOJI JE ZGRNUO MILIJARDE NA PRODAJI DIJAMANATA Umro je na operacijskom stolu: Izgled mu je uvijek bio jako bitan

 
Ehud Arye Laniado
 Ehud Arye Laniado Facebook

Tijekom operacije povećanja penisa u Parizu, od srčanog je udara umro milijarder i trgovac dijamantima, Ehud Arye Laniado (65).

Laniado je bio u zasad neimenovanoj privatnoj klinici u glavnom gradu Francuske u subotu, kad su se dogodile komplikacije tijekom operacije, koje su se naposlijetku pokazale fatalnima.

Ovaj iskusni trgovac dijamantima doživio je srčani udar kad je u njegov penis ubrizgana supstanca, javili su belgijski mediji.

Njegova tvrtka Omega Diamonds, sa sjedištem u belgijskom gradu Antwerpu potvrdila je da je Laniado preminuo.

'Zbogom vizionarskom poduzetniku. S velikom tugom potvrđujemo da je naš osnivač Ehud Arye Laniado preminuo', stoji u priopćenju tvrtke, prenosi Daily Mail.

Prijatelj gospodina Laniada koji je želio ostati anoniman rekao je da je Laniado uvijek bio usredotočen na svoj izgled i na to kako ga drugi vide.

'Zvali smo ga Argentinac jer je izgledao poput plesača tanga', rekli su u tvrtvi Omega Diamonds.

Laniado je navodno posjedovao najskuplji penthouse u Monacu vrijedan više od 30 milijuna funti, kao i kuću u otmjenom predgrađu Los Angelesa, Bel Airu, gdje je navodno s modelima i slavnima volio piti otmjena vina.

'Nakon što je proživio izniman život, Ehud će biti vraćen kući u Izrael na posljednje počivanje. Svima će nam jako nedostajati', priopćeno je iz njegove tvrtke.

Stručnjak za dijamante započeo je svoju karijeru u Africi u ranim dvadesetima. Nije išao na fakultet, a prije toga je radio kao maser u hotelu Hilton u Tel Avivu.

U Antwerpenu se pokazalo da je talentiran. Bio je međunarodno poznat kao jedan od najvećih stručnjaka u procjeni sirovih dijamanata, rekao je jedan od njegovih prijatelja.

2015. je prodao najskuplji dijamant na svijetu poznat kao 'Blue moon of Josephine'. Prodao ga je honkonškom biznismenu za 48 milijuna eura.

Ovaj belgijsko-izraelski milijarder, čije točno bogatstvo nije javno poznato, imao je probleme s vlastima 2013. godine, kao i njegov poslovni partner Sylvaine Goldberg. Njih su dvojica pristali isplatiti 160 milijuna eura kako im se ne bi sudilo zbog utaje poreza. Međutim, kako je belkgijska carinska služba i dlaje sumnjala da im nisu dali potpune informacije o nekim dijamantima koje su uvezli iz Angole i Konga, i dalje su zahtijevali 4,6 milijarde eura neplaćenog poreza, kao i 2 milijarde eura kazne.

Iako su dva suda odbila taj zahtjev belgijske carine, žalbeni je sud naložio novo suđenje za Laniada, koje se trebalo održati 14. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:10