TUGA U ŠIMANOVCIMA

POKOPAN JUNAK S PULSKE PLAŽE Skočio u more kako bi spasio sina Nikolu (12) pa izgubio život: Nikoli su tek uoči sahrane rekli da mu tate više nema...

 Goran Šebelić / CROPIX

U Šimanovcima u Srbiji pokopan je Igor Živanović (40) koji je prošli tjedan izgubio život u Puli kada je skočio u more kako bi spasio sina Nikolu. Nažalost, Živanovića je jedan val bacio na stijenu i nije mu bilo spasa. Spasitelji, ljudi s plaže i liječnici su mu pokušali pomoći, ali u petak je Živanović izgubio životnu bitku.

Večernje novosti pišu da se u srijedu u Šimanovcima na pogrebu okupilo nekoliko stotina ljudi. Tijelo Igora dopremljeno je iz Pule u utorak oko 23 sata, a dok je primao sućuti, otac stradalog Igora, Rade, cijelo vrijeme je govorio:

- To je moj heroj...

Majka Dragica i supruga Ana jedva su stajale kraj lijesa.

Njegovi susjedi kažu da Šimanovci ne pamte ovakvu tragediju.

I susjedi kažu da takvu tragediju ne pamte.

- Bio je divan i dobar, uvijek nam se prvi javljao. Znam da njegova supruga nije htjela ići na more, govorila je da treba štedjeti novac, ali njega je nešto vuklo. Valjda sudbina...

Njegov sin Nikola (12) nije prisustvovao pogrebu. Štoviše, tek danas mu je priopćeno da mu je otac poginuo dok ga je spašavao iz mora. Dječak je, pišu Večernje novosti, tu vijest teško primio, ali je uspio izustiti da je to nekako i pretpostavljao jer je bio prisutan i svjestan kada su mu oca u teškom stanju izvukli iz mora. Obitelj sada najviše strahuje da dječak ne počne kriviti sebe za očevu smrt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 05:03