ZVJERSTVO

POLIO ŽENU I TROJE DJECE BENZINOM I ZAPALIO IH Cure novi detalji stravičnog zločina bivše sportske zvijezde: 'Pobjesnio je nakon što ga je ostavila'

 
 Facebook

Bivši reprezentativac Australije u ragbiju, 42-godišnji Rowan Baxter, njegova supruga i troje djece izgubili su živote jučer ujutro u stravičnoj obiteljskoj tragediji koja je zaprepastila Australiju, a tamošnji mediji danas su objavili nove pojedinosti ovog šokantnog događaja. Troje Baxterove djece, 6-godišnja Aaliyah, 4-godišnja Laianah i 4-godišnji Trey izgorjeli su nakon što se oko 8.30h u Brisbaneu zapalio Baxterov SUV, a sumnja se da je upravo on i izazvao požar.

Baxterova supruga, 31-godišnja Hannah, uspjela je pobjeći iz zapaljenog automobila s teškim ozljedama te je prevezena u bolnicu. Međutim, ubrzo je i ona preminula. "Polio me benzinom", vikala je 31-godišnjakinja nakon što se izvukla iz automobila, tvrde očevici ovog stravičnog događaja.

Teško ozlijeđeni Baxter uspio je preživjeti požar automobila, no ubrzo nakon toga izvršio je samoubojstvo te je njegovo tijelo pronađeno pored spaljenog SUV-a Kia Sportage. Roditelji Hannah Clarke su za australsko izdanje Daily Maila otkrili kako je Baxterovom stravičnom činu prethodio čitav niz incidenata koji su započeli kada ga je njegova supruga napustila u studenom prošle godine nakon 11 godina zlostavljanja u braku.

- Samo je uzela djecu i nestala bez riječi. Morala je, bio je takav 'control freak'... - izjavili su Lloyd i Suzanne Clarke.

Facebook
Ubijena Hannah i njezina majka Suzanne Clarke

Baxteru je nakon toga dozvoljena da povremeno vikendima viđa djecu, no ti su susreti uvijek bili napeti, a jednom se dogodila i prava drama.

- Dan nakon Božića oteo je jednu od kćeri, a policija ju je uspjela vratiti tek nakon četiri dana - rekla je Suzanne Clarke. - Tijekom otmice smjestio se kod jednog svog prijatelja koji je bio prava životinja. On je našoj kćeri poslao odvratan email u kojoj joj je rekao da je ona kriva za sve što se dogodilo - dodala je.

Suzannei i njezinom mužu i dalje nije jasno kako je Baxter ušao u automobil njezine kćeri i zapalio ga. Imao je zabranu prilaska, a kobnog jutra nisu ga vidjeli te misle da se uoči stravičnog zločina skrio u vrtu, piše Daily Mail. - Još uvijek ne znamo kako im se uspio toliko približiti. Očito je da se negdje sakrio. Siguran sam da mu se ne bi zaustavila, prije bi ga pokušala pregaziti s autom - ispričao je novinarima Lloyd Clarke te dodao kako je Baxter očito procijenio da "postoji samo jedan put za rješenje ove situacije".

Roditelji ubijene žene misle kako je njen muž opsesivno pratio njihovu kćer tako što je hakirao njen telefon. Navodno joj je slao sumnjive poruke i "znao stvari koje nikako nije trebao znati", kažu. "Bilo je zastrašujuće", izjavili su te ispričali kako je njihova obiteljska drama kulminirala nakon što je Hannah napustila Rowana. "Pobjesnio je jer više nije imao kontrolu nad svime", kaže Suzanne Clarke.

Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:12