PREŽIVJELA U NEMOGUĆIM UVJETIMA

PRIČA O ŽENI KOJA JE ODBILA UMRIJETI Doživjela je prometnu nesreću u zabačenom području, šest je dana bila zarobljena u autu, ali nije odustajala

 
Corine Bastide
 RTBF / Screenshot

Corine Bastide (45) nestala je u okolici belgijskog grada Liegea 23. srpnja, samo dva dana prije ekstremnog toplinskog vala koji je nedavno pogodio tu zemlju, a tijekom kojeg su temperature rasle iznad 41 stupnja Celzija.

Nesretna 45-godišnjakinja izletjela je s ceste te je automobilom sletjela u provaliju u zabačenom području u blizini Liegea. No, nesreći tu nije bio kraj. U nesreći je Corine zadobila teške ozljede kralježnice zbog čega nije mogla izaći iz automobila pa je u njemu provela punih šest dana.

Iako je dehidrirala, uspjela je ostati pri svijesti dovoljno dugo, a preživjela je zahvaljujući kišnici koju je pila. Ženu su pronašli u ponedjeljak nakon što je pokrenuta opsežna potraga.

Nakon pakla koji je preživjela, Corine je iz bolničkog kreveta opisala grozne situacije kroz koje je prolazila.

"Prve noći mobitel mi nije prestajao zvoniti, ali moje su ruke bile preslabe da se javim. Idućeg dana, telefon je prestao zvoniti", prisjetila se Belgijka.

Kaže da je gubila svijest svaki put kad bi pomaknula ruke kako bi pokušala izaći iz vozila. Na koncu je nakon puno muke nogama uspjela otvoriti vrata automobila.

"Najteže mi je bilo ležati na komadićima razbijenog stakla. Pokušala sam se podignuti, ali imala sam osjećaj da su mi leđa prepolovljena", govori Corine.

U automobilu prije nesreće nije imala ni hrane ni pića, pa je kišu koja je stigla nakon toplinskog vala skupljala u praznoj kutijici od žvakačih guma.

"Također, mokru sam granu koristila kako bi u ustima stvorila osjećaj vlažnosti. Ali, nisam osjećala glad", otkriva 45-godišnjakinja.

Kada je u blizini mjesta s kojeg je izletjela s ceste spazila drugo vozilo, zaplakala je upomoć.

"Corine, jesi to ti?, upitali su me. Znali su moje ime", opisuje Corine.

Nesreći usprkos, Corine se smatra sretnom jer je preživjela u nemogućim uvjetima. Objašnjava da ni na trenutak nije izgubila nadu jer su joj u mislima bila njezina djeca.

"Željela sam živjeti zbog moje djece. Jednostavno sam morala izaći iz te situacije kako bih s njima ostvarila sve ono što sam planirala. Oni su mi dali snagu da preživim", tvrdi Corine.

Sin 45-godišnjakinje rekao je u razgovoru za The Times da njegovu majku sada čeka operacija i oporavak u bolnici koji će sigurno trajati nekoliko tjedana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 12:37