OPASNOST NA CESTI

Bar dva snažna razloga imao je 35-godišnji Ličanin da nikako ne sjedne za volan. Uhićen je nakon treće nesreće!

Ličke prometnice sigurne su narednih 15 dana. Toliko mu je, naime, gospićki sud odredio zadržavanje u zatvoru.

Policija, ilustracija

 Boris Kovacev/Cropix/Cropix

Barem dva snažna razloga imao je 35-godišnji Ličanin da u srijedu nikako ne sjedne za volan - vozačka mu je poništena zbog brojnih kršenja prometnih propisa, a uz to je bio "mrtav-pijan". No, on je sjeo, a potom je započeo nezabilježen niz udesa, prouzročivši čak tri prometne nesreće, prije nego ga je policija uhitila. Ličke prometnice sigurne su narednih 15 dana. Toliko mu je, naime, gospićki sud odredio zadržavanje u zatvoru. Prava kazna će tek uslijediti.

Ličko-senjska policija u svojem današnjem priopćenju navodi da je muškarac iz Ličkog Lešća u srijedu u 17.20 sati u Čovićima na Državnoj cesti 50 upravljao osobnim vozilom gospićkih oznaka pod utjecajem alkohola od 3,12 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova. U Svoje Ličko Lešće se vraćao iz pravca Otočca. U jednom trenutku je prednjom stranom automobila udario u stražnji dio osobnog automobila gospićke registracijske oznake, kojim je u istom smjeru upravljala 41-godišnjakinja iz Otočca.

- Zatim je 35-godišnji vozač napustio mjesto događaja i u 17.25 sati upravljajući osobnim automobilom iz smjera Otočca u smjeru Ličkog Lešća u kružnom toku sletio s automobilom u desno, udario u betonski rubnjak prometnog otoka i nastavio se kretati u smjeru Ličkog Lešća - kažu u policiji.

I onda završni čin. Dogodila se treća i posljednja nesreća. U njoj je sletio u lijevo izvan kolnika i udario u kanal za slivne vode, a potom se vratio na kolnik i zaustavio. Tada je i uhićen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 15:13