HLADNOKRVAN I OPASAN

'PRIZORI SU BILI ZASTRAŠUJUĆI, KRVI JE BILO POSVUDA' Divovski gušter ščepao preslatkog psića, bračni par ga pokušao spasiti, no gmaz se okomio na njih

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 17.08.2019. u 11:20

Perentie Monitor Lizard / Goanna - head (Varanus giganteus). The Gardens Road, 80km nth of Alice Springs, Nthn Territory, Australia. Aboriginal delicacy., Image: 295038824, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Ardea
Profimedia, Ardea

Ilustracija

Stariji bračni par napadnut je u Australiji dok su pokušavali spasiti svog psa kojeg je dohvatio veliki gušter iz porodice varana, koji mogu narasti i do dva metra u duljini.

Kako javlja BBC, muškarac u sedamdesetima i žena u šezdesetim godinama života pretrpjeli su teške ozljede te su zračnim putem prevezeni u bolnicu nakon incidenta na sjeveroistoku Queenslanda.

Spasioci koji su prvi došli na mjesto događaja napad opisuju kao "zastrašujući".

- Muškarac je pretrpio ozbiljne ozljede, najvjerojatnije frakturu desnog ramena uz obilno krvarenje lijeve noge te je bio u strašnim bolovima - ispričali su novinarima djelatnici hitne pomoći koji su pružali prvu pomoć paru. Ženi je, pak, ozlijeđena noga. Teško je ozlijeđen i njihov pas mješanac, a iako su prva izvješća govorila da je uginuo od posljedica napada, ipak je preživio.

- Pacijenti su sretni što nisu prošli još gore, jer ovi gušteri mogu biti prilično opasni - rekao je jedan od liječnika, javlja BBC.

Varani su mesožderi, ali ljude napadaju rijetko, no kada to učine, vrlo su opasni.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo