HLADNOKRVAN I OPASAN

'PRIZORI SU BILI ZASTRAŠUJUĆI, KRVI JE BILO POSVUDA' Divovski gušter ščepao preslatkog psića, bračni par ga pokušao spasiti, no gmaz se okomio na njih

Ilustracija
 Profimedia, Ardea

Stariji bračni par napadnut je u Australiji dok su pokušavali spasiti svog psa kojeg je dohvatio veliki gušter iz porodice varana, koji mogu narasti i do dva metra u duljini.

Kako javlja BBC, muškarac u sedamdesetima i žena u šezdesetim godinama života pretrpjeli su teške ozljede te su zračnim putem prevezeni u bolnicu nakon incidenta na sjeveroistoku Queenslanda.

Spasioci koji su prvi došli na mjesto događaja napad opisuju kao "zastrašujući".

- Muškarac je pretrpio ozbiljne ozljede, najvjerojatnije frakturu desnog ramena uz obilno krvarenje lijeve noge te je bio u strašnim bolovima - ispričali su novinarima djelatnici hitne pomoći koji su pružali prvu pomoć paru. Ženi je, pak, ozlijeđena noga. Teško je ozlijeđen i njihov pas mješanac, a iako su prva izvješća govorila da je uginuo od posljedica napada, ipak je preživio.

- Pacijenti su sretni što nisu prošli još gore, jer ovi gušteri mogu biti prilično opasni - rekao je jedan od liječnika, javlja BBC.

Varani su mesožderi, ali ljude napadaju rijetko, no kada to učine, vrlo su opasni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:02