ŽENSKI RAZGOVORI

PROSTITUTKE U SUZAMA TRAŽILE POMOĆ PARLAMENTA Zastupnica im odgovorila: 'Nije ni nama lako...'

Ilustracija
 iStock

CAPE TOWN - Ženske zastupnice u južnoafričkom parlamentu izložene su problemima koji se već godinama ne rješavaju - kaldrma im uništava cipele, a kilma-uređaji su podešeni na malo prenisku temperaturu, otkrile su prostitutkama koje su od njih tražile zaštitu i podršku.

Predstavnice ‘dama noći’ došle su na sastanak s zastupnicama kako bi ih zamolile da ubrzaju proces dekriminalizacije njihovog posla. ‘To traje predugo, dok mi umiremo’, objasnile su zastupnicama.

Prostitutke su se požalile na opasnosti s kojima se susreću svaki dan na poslu - silovanja, ubojstva i oduzimanje djece. Zastupnica ANC-a i predsjednica Ženske lige te stranke Patricia Chueu zamolila ih je za strpljenje, te da ne budu bijesne što se njihovi zahtjevi ne ispunjavaju smjesta.

Kako bi ih utješila, objasnila im je kako ni zastupnicama nije lako na poslu.

- Naši radni uvjeti nisu dobri. Dođeš na posao, osjećaš se loše, stalno ti je začepljen nos zbog klima uređaja, rekla je Chueu, i nastavila nizati svoje frustracije.

- Hodaš po kaldrmi, cipela ti se potrga svaki dan, žalimo se na to od 1994. Kad smo došle ovdje. Nije samo vama teško, rekla je prostitutkama koje su u suzama opisivale svoje radne uvjete.

- Svi mi imamo frustracije na poslu, ali smo još uvijek ovdje kako bi taj posao odradile, kazala je Chueu, i rekla kako je dobro da žene jedne s drugima mogu razgovarati o svojim frustracijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 07:57