SLUČAJ SKRIPALJ

PUTIN O LJUDIMA KOJE LONDON OPTUŽUJE DA SU OTROVALI BIVŠEG DVOSTRUKOG ŠPIJUNA 'Tu nema kriminala, uvjeravam vas, radi se o običnim civilima'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.09.2018. u 09:26

Alexander Petrov and Ruslan Boshirov, who were formally accused of attempting to murder former Russian intelligence officer Sergei Skripal and his daughter Yulia in Salisbury, are seen in an image handed out by the Metropolitan Police in London, Britain September 5, 2018. Metroplitan Police handout via REUTERS FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS
REUTERS

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin upravo daje izjavu o dvojici Rusa koje britanska policija sumnjiči za trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćeri Julije.

'To nisu kriminalci', rekao je Putin i dodao da su dvojica osumnjičenih za ubojstvo Skripaljevih tek civili.

Britanske su vlasti nedavno objavile imena dvojice Rusa koje sumnjiče za pokušaj ubojstva. Radi se o Aleksanderu Petrovu i Ruslanu Boširovu, za koje se smatra da su pripadnici ruske vojne obavještajne agencije GRU. No Putin kaže da se radi o civilima i da će oni uskoro ispričati svoju priču.

'Znamo tko su oni, pronašli smo ih', rekao je Putin danas u Vladivostoku.

'Nadam se da će se sami predati i sve ispričati. To bi bilo najbolje za sve. Nema tu ništa posebno, ništa kriminalno, uvjeravam vas. Vidjet ćemo sve u bliskoj budućnosti', rekao je Putin.

Podsjetimo, Sergej Skripalj i njegova kći Julija otrovani su u ožujku u Salisburyju. Dvojica muškaraca su u 40-im godinama, a smatra se da su navedena imena zapravo njihovi pseudonimi. Britanska je policija priopćila da ima dovoljno dokaza za podizanje optužnice te da je u interesu javnosti da se Petrova i Boshirova optuži.

Dodaju i da su dvojica muškaraca stigli na aerodrom Gatwick iz Moskve 2. ožujka te da su odsjeli u City Stay Hotelu u istočnom Londonu, nakon čega su 4. ožujka otputovali u Salisbury, gdje su novičokom kontaminirali ulazna vrata Sergeja Skripala.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo