SLUČAJ SKRIPALJ

PUTIN O LJUDIMA KOJE LONDON OPTUŽUJE DA SU OTROVALI BIVŠEG DVOSTRUKOG ŠPIJUNA 'Tu nema kriminala, uvjeravam vas, radi se o običnim civilima'

 
 REUTERS

Ruski predsjednik Vladimir Putin upravo daje izjavu o dvojici Rusa koje britanska policija sumnjiči za trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćeri Julije.

'To nisu kriminalci', rekao je Putin i dodao da su dvojica osumnjičenih za ubojstvo Skripaljevih tek civili.

Britanske su vlasti nedavno objavile imena dvojice Rusa koje sumnjiče za pokušaj ubojstva. Radi se o Aleksanderu Petrovu i Ruslanu Boširovu, za koje se smatra da su pripadnici ruske vojne obavještajne agencije GRU. No Putin kaže da se radi o civilima i da će oni uskoro ispričati svoju priču.

'Znamo tko su oni, pronašli smo ih', rekao je Putin danas u Vladivostoku.

'Nadam se da će se sami predati i sve ispričati. To bi bilo najbolje za sve. Nema tu ništa posebno, ništa kriminalno, uvjeravam vas. Vidjet ćemo sve u bliskoj budućnosti', rekao je Putin.

Podsjetimo, Sergej Skripalj i njegova kći Julija otrovani su u ožujku u Salisburyju. Dvojica muškaraca su u 40-im godinama, a smatra se da su navedena imena zapravo njihovi pseudonimi. Britanska je policija priopćila da ima dovoljno dokaza za podizanje optužnice te da je u interesu javnosti da se Petrova i Boshirova optuži.

Dodaju i da su dvojica muškaraca stigli na aerodrom Gatwick iz Moskve 2. ožujka te da su odsjeli u City Stay Hotelu u istočnom Londonu, nakon čega su 4. ožujka otputovali u Salisbury, gdje su novičokom kontaminirali ulazna vrata Sergeja Skripala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:24