NEKAD BRAĆA DANAS RATNI ZLOČINCI

Ratko Mladić: Vojislav Šešelj je kreten! Sramoti sebe i srpsku državu!

Mladića nitko nije pitao za Šešelja, no bivši ratni zapovjednik Vojske Republike Srpske više je puta vođu radikala opsovao i nazivao pogrdnim imenima
 AFP

BEOGRAD - Sramota je kako se Vojislav Šešelj ponaša u Haškom sudu. Sramoti sebe, ali i državu! Tako je Ratko Mladić, do četvrtka najtraženiji haaški bjegunac, opisao vođu radikala prilikom saslušanja na beogradskom Specijalnom sudu, saznaje srpski Blic.

Mladić nije pojašnjavao svoje mišljenje o vođi radikala jer ga, između ostalog nitko nije ni pitao za Šešelja, no bivši ratni zapovjednik Vojske Republike Srpske više ga je puta opsovao i nazivao pogrdnim imenima poput 'kreten'.

Na haaškom suđenju protiv Šešelja, koji se tereti za brojne ratne zločine, u dokazni su materijal uključeni i Mladićevi dnevnici. Osim toga, Šešelj je više puta u sudnici izjavljivao kako su 'Mladić i Karadžić njegovi prijatelji' te se hvalio kako s njima često komunicira putem posrednika još za njihova bijega.

Šešelj se tijekom pravnog postupka često pozivao na navodne informacije 'svog prijatelja Mladića' te ih iskoristio da opovrgne iskaz Safeta Sejdića koji je svjedočio da je 9. studenog 1993. godine, za srpskog napada na Nišićku visoravan kod Olova, vidio Šešelja s Karadžićem i Mladićem.

Spomenute dnevnike otkrila je srpska policija u veljači 2010. godine prilikom pretresa kuće porodice Mladić u Beogradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 17:54