INTERVJU NOVOJ TV

RAVNATELJ SOA-e PROGOVORIO O PROZIVCI ZA KORUPCIJU 'Smatram da predsjednica nije mislila na nas kad je govorila o tome, ne bojim se istrage'

Daniel Markić
 Goran Mehkek / CROPIX

Ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Daniel Markić gostovao je u petak u Dnevniku Nove TV gdje je rekao da se "ne boji istrage" te da je SOA stalno pod nadzorom.

"Predsjednica vrlo dobro poznaje sustav, ja mogu reći. Otkad sam ja ravnatelj, surađivao sam s dva predsjednika Vlade: (Tihomirom) Oreškovićem i (Andrejem) Plenkovićem i s (aktualnom predsjednicom Kolindom) Grabar-Kitarović. Nikad nitko od njih nije od mene tražio nešto nezakonito a, da se dobro razumijemo to i vam kažem sad osobno, i da jesu to tražili – ne bi dobili", rekao je Markić te dodao nikad nije bilo izložen pritiscima.

Markić je rekao da smatra da aktualna predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nije mislila na SOA-u kada je govorila o korupciji u obavještajnoj zajednici. "SOA je kroz godine prošla kroz puno katarzi i svaki put je izišla bolja i bolja. Ja sam odgovoran za sve što čini SOA. Smatram da je borba protiv korupcije iznimno bitna, znamo da Hrvatska teško može ići naprijed ako se ne borimo još više", dodao je ravnatelj SOA-e.

Markić je rekao da je u konstantnom kontaktu s državnim vrhom, neovisno o nedavnim prozivkama. "Razumijemo svi da je to sada kampanja i, nažalost, svugdje, ne samo u Hrvatskoj, se tijekom svake kampanje spominju službe. Službe nisu u službi kampanje. Hrvati mogu biti, a ne samo državni vrh, ponosni na svoje hrvatske službe koje su izuzetne, vrlo profesionalne, u kojima radi veliki broj domoljubnih ljudi. Jedan broj je izišao iz Domovinskog rata, jedan broj su mladi ljudi koje smo zaposlili kroz zadnjih par godina", pojasnio je.

Ravnatelj SOA-e rekao je da smatra zbog tvrdnji predsjednice ne treba sazvati sjednicu Vijeća nacionalne sigurnosti jer jer SOA radi po zakonu te da on to jamči.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:11