KAMPANJA U POŽEGI

MIROSLAV ŠKORO 'Imam dokaze i indicije da se tajne službe bave mojom obitelji i sa mnom, pa i medijima je jasno kako se prema meni ponašaju'

Miroslav Škoro
 Matija Djanješić / CROPIX

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u Požegi je odgovarao na pitanja novinara, a između ostalog i o iznenađenju koje za petak priprema za svoje glasače.

- U tijeku kampanje naslušali smo se svega, vidjeli smo svašta, puno toga je sličilo na predstavu. Ja ću sutra u 5 do 12 biti uživo na svom Facebook profilu. Odgovarat ću na pitanja, bez ikakvog namještanja. To je pravi način za komunicirati sa svojim narodom, odgovorit ću na sve, nema tajni...", izjavio je Škoro u četvrtak.

Ponovno se osvrnuo na tezu predsjednice Grabar-Kitarović da u SOA-i i ma korupcije.

- To što je rekla za mene je skandalozno, to je njezina nadležnost, zna se koji su dijelovi pod njezinom ustavnom ingerencijom. Skandalozno je da netko tko je pet godina šef države i svojom voljom imenovala je šefa SOA-, govori da je to organizacija koruptivna, rekao je Škoro.

Ponovio je ranije izrečene spoznaje da njegovi politički protivnici pokušavaju diskreditirati njega i njegovu obitelj.

- Imam i dokaze i indicije da se SOA bavi mojom obitelji i sa mnom, kako je moguće da obavještajna zajednica ima paraobavještajne kanale. Ja ću svoje spoznaje iznijeti na odgovornim mjestima. I medijima je postalo jasno kako su se prema meni ponašali. Vidjeli ste što se događa kad se stvari plasiraju preko čudnih medija, drugih zemalja pa čudnim kanalima dolaze do nas. Predsjednica mora kazati otkad to zna, kome je prijavila, ona je odgovorna, poručio je.

Osvrnuo se i na vlastitu tvrdnju da bi njegov neulazak u drugi krug izbora značio da je posrijedi izborna prevara.

- Nemojte imputirati da sam ja rekao da će se dogoditi krađa. Postoje indicije da se to događalo i ja se nadam se do toga neće doći. Čak su iz DIP-a poručili da ove godine neće glasati mrtvi. Dakle, postoje indicije da se u prošlosti to događalo. Moji promatrači još nisu dobili akreditacije za promatranje izbora, ne znam zašto se kasni, objasnio je.

Objasnio je i što misli o anketama, na kojima je po broju podrške na trećem mjestu, iza Grabar-Kitarović i Milanovića.

- Ankete ne istražuju javnost, ja sam znanstvenik i znam što znači. One služe svojoj svrsi, rekao je.

Komentirao je i slučaj HDZ-ovca Steve Culeja koji je javno rekao da će podržati Škoru, a ne HDZ-ovu kandidatkinju.

- Što se tiče unutarstranačke demokracije, ona u Hrvatskoj ne postoji. Bit će mi žao ako izbace bilo koga tko je rekao da će glasati za mene, ne znam zašto je problem da netko mislim svojom glavom i drugačije. U našoj zemlji uvijek je šef stranke glavnim, a onda se prigovara drugima kad žele veće ovlasti, rekao je.

Pojasnio je i svoju izjavu da bi pomilovao ratnog zločinca Tomislava Merčepa.

- Kad je netko okrivljen, pa optužen, postoji procedura, pitali su me bih li pomilovao i rekao sam da bih, ako se za to stvore zakonski uvjeti, pogotovo, ako je osoba u teškom zdravstvenom stanju. Ja sam kršćanin, i druge branitelje bih pomilovao, poručio je Škoro.

Na pitanje bi li pomilovao i srpske ratne zločince, prvo se pobunio da ga smeta brojanje krvnih zrnaca, a onda na inzistiranje novinara rekao:

- Svatko tko ispunjava uvjete, pomilovao bih svakoga.

Na dodatno pitanje bi li pomilovao i Ratka Mladića, odgovorio je: 'Nemojmo sada hipoteze'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 19:13