ZLOČIN KOJI JE ZGROZIO SVE

RIJEŠEN MISTERIJ KOJI JE FRANCUSKU ZAOKUPLJAO VIŠE OD 30 GODINA Istražitelji slučajno razotkrili krvnike koji su ubili curicu i bacili je uz autocestu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 14.06.2018. u 18:17

/ 06 juin 2018 Affaire Lelandais nouvelle perquisition dans la maison de Dommessin -
Dommessin, France, june 6th 2018. new searches after the discovery of a video on Lelandais' mobile phone of sexual assault on his young cousin, a week before the disappearance of Maelys. Nordahl Lelandais, a former military dog trainer, was charged with the murder of Arthur Noyer, a 24-year-old soldier who was last seen in the early hours of April 12 hitchhiking in the town of Chambery after leaving a nightclub. Lelandais was previously charged for the abduction and murder in August of an eight-year-old girl named Maelys de Araujo who disappeared from a wedding
only a half-hour drive from Chambery., Image: 374009801, License: Rights-managed, Restrictions: GLOC:Commune:5f279058-dd35-4d77-9ea3-3a918c1ee0a2, Model Release: no, Credit line: Profimedia, MAXPPP
Ilustracija / Profimedia, MAXPPP

Francuska policija potvrdila je da je napokon riješila slučaj ubojstva koje je još davne 1987. zgrozio tamošnju javnost.

Upravo u kolovozu te godine, u jarku kraj autoputa u blizini grada Bloisa u središnjoj Francuskoj, pronađeno je truplo nepoznate djevojčice.

Tijelo joj je, prenosi BBC, bilo nemoguće identificirati jer je bilo unakaženo do neprepoznatljivosti - osim slomljenih kostiju, na dugotrajno zlostavljanje ukazivali su i strašni ožiljci nastali od - glačala.

Jedino što su istražitelji tad uspjeli procijeniti bila je dob nesretne djevojčice - u vrijeme ubojstva imala je između tri i pet godina.

Bezimena žrtva pokopana je u neoznačenome grobu, a francuski mediji prozvali su je "malom mučenicom s autoputa A10".

Istraga je ponovno otvorena 2012., kad je policija još jednom pokušala pronaći svjedoke, ali bezuspješno.

No, veliki preokret u slučaju koji je godinama mučio Francusku dogodio se lani, i to sasvim slučajno, kad je policija zbog jednog nasilnog ispada uhitila muškarca, a njegov DNK "poklopio" se s DNK uzorkom djevojčice ubijene prije 31 godinu.

Ispostavilo se da je riječ o bratu ubijene, a policija je sada, nakon detaljne istrage, objavila da je uhitila njegove i žrtvine roditelje, za koje se vjeruje da su u 60-im godinama života, ali njihov identitet nije objavljen. Uhićeni su u utorak, a u četvrtak su ispitani pred istražnim sucem i čeka ih suđenje za ubojstvo tijekom kojega bi moglo biti razjašnjeno kako su ubili vlastito dijete i što ih je na to motiviralo.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo