GODINAMA ŠETAO NA SLOBODI

ZVJERSTVO ZGROZILO SVIJET Monstruozni susjed oteo 7-godišnju curicu pa je brutalno silovao, a zatim i ubio, a tijelo bacio u kontejner za smeće

 Profimedia, Alamy

Pakistanski sud osudio je u subotu serijskog ubojicu na smrt zbog silovanja i ubojstva sedmogodišnje djevojčice, rekao je tužitelj.

Ubojstvo djevojčice izazvalo je širom zemlje prosvjede i kritike vlade zbog nedjelovanja, a zahvaljujući medijskoj kampanji on je uhićen nakon više godina na slobodi.

Policija je pronašla tijelo djevojčice Zainab Ansari u kontejneru za smeće u okrugu Kasur pored Lahorea na istoku zemlje sredinom siječnja, četiri dana nakon prijave njezina nestanka.

Stanovnici tog područja rekli su da je ubojstvo 12. takvo zlodjelo u toj godini. Policijski istražitelji nakon istrage su objavili da se DNK s tijela osam djevojčica, uključujući Zainab, podudara s DNK ubojice Imrana Alija (24).

On je rekao da će se Aliju suditi za ostale slučajeve naknadno.

Stotine stanovnika prosvjedovale su kad je pronađeno Zainabino tijelo, a dvoje je ubijeno kad su policajci, u nastojanju da se prosvjednici raziđu, ispalili metke.

Policija je identificirala Alija kao jednog od njezinih susjeda, a snimke nadzornih kamera na dan kad je Zinaib oteta pokazuju je kako mirno korača uz muškarca.

U istom okrugu, Kasuru, od 2015. vodi se zasebna istraga brojne nestale djece, a riječ je o pedofilskom krugu povezanom s istaknutom obitelji u tom području. U sklopu te istrage, tvrde vlasti, dvije su osobe optužene za lostavljane stotine djece u tom okrugu.

U Pakistanu se na dan prijavljuje blizu 10 slučajeva zlostavljanja djece, prema podacima Sahila, organizacije za zaštitu djece.

Zainabin slučaj pokrenuo je raspravu u Pakistanu o tome treba li djecu podučiti kako da se čuvaju od seksualnog zlostavljanja, koje je tabu tema u toj muslimanski većinskoj zemlji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:34