ISPALJEN S FREGATE

RUSI ISPALILI NOVI HIPERSONIČNI PROJEKTIL Može dostići brzinu devet puta veću od brzine zvuke, Putin tvrdi da za njega nema obrane

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 27.02.2020. u 11:17

A picture shows a Russian cruise missile launching from a submarine at an undisclosed location in the Mediterranean Sea on September 14, 2017. - The Russian Defence Ministry launched cruise missiles from submarines in the Mediterranean aimed at Islamic State targets in eastern Syria. (Photo by Maria Antonova. / AFP)
Maria Antonova / AFP

Ilustracija

Rusija je pokusno ispalila novi nadzvučni projektil Zircon s putanjom leta duljom od 500 kilometara, objavili su u četvrtak državni mediji.

Pokus je izveden prošli mjesec, a projektil koji je ispaljen s fregate u Barentsonovu moru pogodio je cilj na kopnu u vojnom području na sjevernom Uralu, objavila je novinska agencija TASS.

Pomorski projektil Zircon, namijenjen brodovima i podmornicama, trebao bi postići brzinu od oko 9 macha s dometom većem od 1000 kilometara.

Ruski predsjednik Vladimir Putin pokrenuo je razvoj nove generacije projektila za koju je rekao da može savladati svaku obranu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo