NOVO DESETLJEĆE

Rusi u šoku: Državna TV u crtiću parodirala Putina i Medvedeva

Crtani film s animiranim likovima Dmitrija Medvedeva i Vladimira Putina prikazan je u petak na prvom programu ruske državne televizije, odmah nakon što je ruski predsjednik završio s tradicionalnom novogodišnjom čestitkom ruskom narodu.

Iako je tek riječ o običnom crtiću, blago ismijavanje dvojice čelnika predstavljalo je veliko iznenađenje za Ruse koji nisu navikli ni na kakve šale u vezi s ruskim moćnicima.

U dvoipolminutnom animiranom filmu Medvedev i Putin prikazani su kako na Crvenom trgu, s Kremljem u pozadini, plešu odjeveni u stroga odijela, a njihove glasove oponašaju vrhunski imitatori.

Medvedev svira na harmonici i izvodi piruete, dok premijer Vladimir Putin prati njegove korake i pleše kazačok udarajući se defom po nogama i stražnjici. Jedan drugome uljudno prepuštaju red i nadopunjuju stihove u kojima se spominje recesija, isporuka plina Ukrajini, europske zemlje i svjetska politika. 'Hopa', uzvikuje Medvedev, a Putin zadivljeno odobrava: 'Sada je vaš red'.

Likovi političara u animiranim filmovima u Rusiji nisu viđeni posljednjih pet godina. Postali su taboo otkad je 2002. skinuta s programa lutkarska emisija Kukli u kojoj je na satiričan način imitiran Jeljcin, a zatim i Putin.

'Još bismo pjevali, ali ne smijemo zaboraviti na naše dužnosti. Sretna Nova godina, drugovi', poručili su ruski moćnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 17:25