SVAĐA ZBOG GRČKE

Sarkozy je urlao na Merkel

Bio je to Sarkozy na steroidima, prepričao je jedan svjedok svađu između državnika

ZAGREB - Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy žestoko su se posvadili pretprošlog vikenda u Bruxellesu, dok su šefovi zemalja EU dogovarali kako spasiti Grčku i druge prezadužene zemlje.

Prema svjedočenju promatrača, svađa je završila Sarkozyjevom prijetnjom da će napustiti euro.

Gubitak na izborima

Pričaju da je, ljutit što Merkel odbija potpisati plan spasa od 750 milijardi eura, urlao na Angelu Merkel i lupao šakom po stolu. “Bio je to Sarkozy na steroidima”, kaže jedan svjedok.

Merkel se vratila u Njemačku, gdje je pak optužena da je dala previše i prekasno. Njezina je stranka izgubila na lokalnim izborima u Sjevernoj Rajni Vestfaliji, a izgubila je i većinu u gornjem domu. Istodobno, ulozi ne mogu biti veći: padne li euro, pada Europa, pada ideja europskog jedinstva, govorila je Merkel.

Potpisala plan spasa

Sarkozyjev razdražljiv istup pobijedio je njemačko oklijevanje, pa je Merkel bila prisiljena potpisati plan spasa. Kod kuće je optužuju.

“Dajemo milijune zemljama gdje plaće svake godine jako rastu, razmeću se javnim službama i visokim mirovinama”, žalio se Bildu jedan prodavač. Njemački udio u velikom planu spašavanja eura je 120 milijardi eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:02