'KNUD'

Skandinavija se priprema za snažnu oluju

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 21.09.2018. u 16:41

A man watches as the storm hits the waves at Norre Vorupor Beach, Hanstholm, Denmark, September 21. 2018. Ritzau Scanpix/Henning Bagger via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. DENMARK OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN DENMARK.
REUTERS

Južna Skandinavija u petak se priprema za snažnu oluju, a meteorološke službe savjetuju ljude da ostanu u svojim domovima.

Očekuje se da će oluja nazvana "Knud" pogoditi sjevernu Dansku nakon 14 sati, objavila je danska meteorološka služba DMI.

Norveška meteorološka služba objavila je upozorenje najvišeg stupnja za dijelove južne Norveške upozorivši na jake vjetrove.

Trajektni prijevoznici Color Line i Fjord Line otkazali su nekoliko putničkih trajekata između luka u Norveškoj i Danskoj, a Stena Line je otkazala nekoliko trajektnih linija između Švedske i Danske.

Meteorolozi kažu da bi snažni vjetrovi s udarima koji bi mogli doseći 160 kilometara na sat mogli izazvati visoke valove u tjesnacu Skagerrak između Norveške, Švedske i sjevernog Jutlanda u Danskoj.

Željeznički operatori i službe u Norveškoj i Šveskoj pripremaju se za prekide struje i raščišćavanje stabala.

Neki regionalni željeznički pravci u zapadnoj Švedskoj obustavljeni su iz opreza do subote popodne.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo