PRESTRAŠAN ZLOČIN

ŠOK NA SUĐENJU MONSTRUMU KOJI JE UBIO PETERO VLASTITE DJECE U sudnici nastao tajac kad je na klupu za svjedoke došla majka pokojnih mališana

 
Timothy Jones Jr.
 Screenshot

Amber Kyzer, majka petero djece koju je ubio njihov vlastiti otac zapanjila je sve prisutne u sudnici u Južnoj Karolini kad je u utorak od porote zatražila da poštede život njezina bivšeg supruga.

Kako piše AP, Kyzer je došla svjedočiti na poziv obrane koja želi utvrditi je li smrtna kazna za Timothyja Jonesa Juniora primjerena.

- On nije pokazao ni mrvicu milosti prema mojoj djeci, ali ona su ga voljela, to govorim u njihovo ime... Čujem što su moja djeca pretrpjela i kao majka, kad bih mu osobno mogla otkinuti lice, učinila bih to. To kaže mama u meni, mama medvjedica... Ne želim mu da umre, ali složit ću se s odlukom porote, kakva god ona bila - rekla je u sudnici vidno potresena Amber Kyzer.

Ona je svjedočila nakon što su odvjetnici njezina bivšeg supruga Timothyja na sud pozvali i socijalnu radnicu Deborah Grey koja je otkrila mučne detalje iz obiteljskog života svojega klijenta. Tako je, između ostaloga, rečeno kako je Timothyjeva oca rodila 12-godišnja žrtva silovanja, a majka mu je svojedobno također bila žrtva, ali voodoo rituala.

U namjeri da pokaže što je sve moglo dovesti do počinjenja strašnog zločina, obrana je iskoristila socijalnu radnicu Grey koja je u sudnici detaljno opisala što se desetljećima događalo u Timothyjevoj obitelji - od tri generacije silovanja, zlostavljanja od strane članova obitelji, pucnjave, uzimanja droge i narkotika do prostitucije.

Osim što mu je baka bila silovana, ubojičina majka patila je od shizofrenije, a u psihijatrijskoj ustanovi završila je kad je Timothy imao samo tri godine - u bolnici je ostala dugi niz godina. Također, zlostavljao ju je vlastiti otac.

Timothy Jones Junior petero djece ubio je u kolovozu 2014. u svome domu u Lexingtonu, a porota sad treba odlučiti hoće li monstrum dobiti smrtnu kaznu ili doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja.

Jonesovi odvjetnici pokušavaju dokazati kako se on zapravo borio s nedijagnosticiranom duševnom bolesti, a sve je otišlo u krivom smjeru nakon što mu je propao brak - naime, Amber Kyzer ostavila ga je zbog tinejdžera iz susjedstva, a Jonesa je svojedobno opisala kao "vjerskog fanatika koji je kontrolirao svaki njezin pokret".

Ubojica Jones djecu u dobi od 8, 7, 6, 2 i 1 godine likvidirao je gušeći ih remenom i vlastitim rukama - tužitelji tvrde kako je on "oličenje zlog i sebičnog oca koji je u naletu bijesa ubio vlastitu djecu jer nije htio da ona žive s njegovom bivšom suprugom". Nakon što ih je ubio, otac je tijela mališana skrivao u automobilu i vozio kroz nekoliko saveznih država dulje od tjedan dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:22