BITKA S COVIDOM-19

SRBIJA ZBOG KORONAVIRUSA UVODI POLICIJSKI SAT Vučić: 'Nitko neće smjeti iz svojih domova od 20 sati do 5 sati ujutro. Odluka na snagu stupa u srijedu'

Aleksandar Vučić
 Milos Miskov / Anadolu Agency / AFP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u utorak navečer je, nakon što je sudjelovao na sjednici vlade koju formalno vodi premijerka Ana Brnabić, najavio uvođenje policijskog sata u sklopu borbe s koronavirusom.

Kako javlja Blic, od 20 sati do 5 sati ujutro uvodi se zabrana kretanja svim osobama osim ljudima iz nadležnih organa koji su na zadatku ili ljudi koji imaju radnu obvezu u trećoj smjeni. Odluka na snagu stupa u srijedu.

Također, uvodi se i apsolutna zabrana kretanja svim građanima starijima od 65 godina u gradovima, a u naseljima do 5.000 stanovnika osobama starijima od 70 godina.

Kao što je poznato, Vučić je u Srbiji zbog koronavirusa uveo izvanredno stanje i angažirao vojsku čija je prisutnost vidljiva na ulicama tamošnjih gradova, ponajprije u blizini zdravstvenih ustanova.

Predsjednik Srbije rekao je da će vojska pod svoju kontrolu preuzeti sve granične prijelaze, sve bolnice i svih 17 migrantskih centara, te da će biti naoružana "kako bi zaštitila liječnike od incidenata" neodgovornih građana i spriječila da koronavirus uđe u bolnice.

Svaka osoba koja se nađe na ulici u vrijeme policijskog sata može biti pritvorena i naknadno kažnjena zbog postupanja suprotnog odlukama države, piše Blic.

Vučić je najavio da će Srbije tijekom tjedna od Kine dobiti neophodnu pomoć za borbu protiv koronavirusa.

U Srbiji su do večeras u 18 sati potvrđena ukupno 72 slučaja koronavirusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:36