SKUP U HRTKOVCIMA

ŠEŠELJ NAJAVIO NOVO DIVLJANJE NA MJESTU ZLOČINA NAD HRVATIMA, STIGAO ODGOVOR SRPSKOG MINISTRA POLICIJE 'Nećemo mu to dozvoliti'

 Peđa Milosavljević / CROPIX

Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da u Hrtkovcima neće biti odobreno nijedno okupljanje 6. maja, javlja N1.

"Više političkih organizacija najavilo je skupove. Neće biti dozvoljeno organiziranje bilo kakvih skupova u Hrtkovcima", rekao je Stefanović i dodao da mještani Hrtkovaca mogu biti mirni.

Srpska radikalna stranka najavila je da će 6. svibnja održati skup u Hrtkovcima, mjestu u Vojvodini gdje je predsjednik SRS-a Vojislav Šešelj prije 26 godina, prema pravomoćnoj presudi suda u Hagu, počinio ratni zločin.

Stefanović je kazao da sve političke razmirice treba rješavati u Skupštini Srbije.

Upitan za snimku incidenta u Skupštini kada je Šešelj, kako sam tvrdi, gazio zastavu Hrvatske, Stefanović je rekao da mjesto na kome se incident dogodio nije pokriveno video kamerama.

Na pitanje o Šešeljevim navodima da se tokom tog incidenta sukobio sa pet-šest pripadnika osiguranja, Stefanović je rekao da je tamo bio samo jedan pripadnik MUP-a i da nije bilo fizičkih obračuna, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:20