STJUARDI ILI IZBACIVAČI

ŠTO SE TO DOGAĐA U AMERIČKIM ZRAKOPLOVIMA? Procurila snimka novog incidenta, letjela i dječja kolica: 'Dotakni mi dijete i sravnit ću te sa zemljom!'

 YouTube Screenshot

Nakon što je prije nekoliko dana iz Amerike stigla šokantna snimka iz aviona kompanije United Airlinesa, u kojoj se navodno diskriminiranog putnika doslovce po podu izvlači iz avionske kabine, još jedna američka kompanija se našla na udaru kritika. Ovaj put American Airlines.

Korisnik Facebooka Surain Adyanthaya, koji je 9. travnja bio na letu 591 iz San Francisca prema Dallasu, objavio je video uznemirujuću snimku svađe u avionskoj kabini.

U prepirku je uključeno nekoliko ljudi, a povod je navodno neprimjereno ponašanje stjuarda aviokompanije koji je, navodno, nasilno oduzeo dječja kolica ženi koja je u rukama imala dvoje malene djece. Oduzimanje kolica je prema riječima putnika bilo krajnje grubo, do te mjere da je udario ženu, a jedno dijete je zamalo ozlijeđeno - piše Daily Mail.

Taj dio na snimci se ne vide jer ona započinje u trenutku kad je žena uplakana i u rukama drži samo jedno dijete te zahtjeva od osoblja da joj vrati kolica. Do eskalacije sukoba dolazi u trenutku kad se jedan od putnika obraća nasilnom stjuardu i staje u obranu mlade mame te od stjuardovih kolega traži njegovo puno ime i prezime.

YouTube Screenshot

Ubrzo u kabinu ulazi stjuard koji je navodno izazvao prvotnu scenu, a spomenuti muškarac opet ustaje sa svog sjedišta i govori mu kako je skoro ozlijedio dijete i neka 'Napravi to njemu i sravnit će ga sa zemljom', na što mu se stjuard unosi u lice, prijeteći upire prstom i odgovara mu kako on 'ne zna cijelu priču' te ga izaziva da ga udari.

Putnik se u jednom trenutku ipak vraća na svoje mjesto, stjuard izlazi iz aviona, no žena s djetetom u pozadini cijelo vrijeme plače i zapomaže.

Incident se odvio neposredno prije polijetanja te je let zbog njega i kasnio. Žena s djecom navodno je napustila avion, dok je stjuard let odradio.

Iz kompanije su poručili kako su razočarani ponašanjem stjuarda te je isti suspendiran, da se nad slučajem provodi istraga, a da se ženi i njezinoj obitelji duboko ispričavaju te da je ona navodno idućim letom otišla na planiranu destinaciju, i to uz najveću brigu osoblja i vožnju u prvom razredu.

- Reakcija našeg zaposlenika ne odražava strpljenje i empatiju, dvije osobine ključne za ovaj posao, i zato je on suspendiran – zaključili su iz American Airlinesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:29