ŽIVOTNA TRAGEDIJA

STRAŠNA SUDBINA RODITELJA MALENOG JULENA Prije dvije godine izgubili su i starijeg sina (3), a jučer su doznali da njihov dječačić nije preživio

 
 REUTERS

Nakon što je danas pronađeno mrtvo tijelo dvogodišnjeg Julena na dubini od 71 metra u bunaru u južnoj Španjolskoj u koji je upao prije trinaest dana, strani mediji javljaju o teškoj sudbini njihovih roditelja, koji su prije dvije godine izgubili i starijeg sina.

Podsjetimo, danima je oko 300 radnika neumorno radilo na njegovom spašavanju unatoč malim izgledima da ga pronađu živog. Dvogodišnji Julen Rosello je 13. siječnja upao u neoznačenu rupu za bunar, iskopanu navodno bespravno. Sve se dogodilo kad je mališan bio na izletu s roditeljima, Joseom Rosellom i Vicky Garciom.

Dok su se očajni roditelji danima nadali da je njihovo dijete još živo, prisjetili su se ranije tragedije koja se dogodila u svibnju 2017. Tada su izgubili i svojeg starijeg sina. Kako piše Washington Post, Oliver je tada imao 3 godine, a umro je zbog srčane mane.

**ALL ROUND PICTURES FROM SOLARPIX.COM**
**UK ONLINE USAGE FEE PER PIC 1st £40.00,2nd £20,00 
 INCLUDING VIDEO GRABS. - NO PRICE CAP - VIDEO FEES AT STANDARD RATES** 
**FULL COPY BY GERARD COUZENS
-TEL: +34 659 567 821**  
JOB REF:  21093     ASA/GC/SM  DATE: 16.01.19                                                                      
Caption:
THIS is the first picture of the two-year-old boy who rescuers are trying to save from the bottom of a 350ft well.
Spanish government officials say Julen Rosello’s mother and father face a near-48-hour agonising wait for news on whether their son can be saved.
Parents Jose Rosello and Vicky Garcia, both 29, have spent day and night near the spot where Julen vanished down a 10-inch borehole as his dad prepared a Sunday lunchtime paella on land near Totalan a 30-minute drive from the Costa del Sol capital of Malaga.
A Swedish firm which helped locate the 33 Chilean miners rescued in 2010 after 69 days underground has joined the massive operation to try to locate Julen ahead of his hoped-for rescue alive.

Social Media pic:Julen(front) Parents Jose Rosello and Vicky Garcia & Oliver (back deceased)

**SOLARPIX COPYRIGHT WAVER NOTICE**
The above fees are for the suppling  these internet/web sourced images & videos only and Solarpix accept no responsibility for any breach of copyright.

**All queries email to  alert@solarpix.com  or call : +34 952 811 768**, Image: 407700841, License: Rights-managed, Restrictions: **MUST CREDIT SOLARPIX.COM OR DOUBLE FEE WILL BE CHARGED**, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SOLARPIX
Profimedia, SOLARPIX

Ranije ovog tjedna su rekli kako se nadaju da Oliver sada s neba gleda svojeg malog brata.

'Oliver, ne zaboravi svojeg brata Julena. Čekamo ga već dugo, a znam da ga ti štitiš', napisala je majka na društvenim mrežama.

Tužni otac dječaka je rekao španjolskim medijima da je potrčao za Julenom kad je vidio da bi mogao upasti u rupu, no već je bilo prekasno. Najprije je čuo kako plače, a onda ga više nije čuo.

'Mogao sam mu reći samo da bude miran i da ga tata voli i da se nada da će mu i stariji brat pomoći', rekao je otac.

Spasioci su danima kopali u nastojanju da dopru do dječaka, iako nije bilo nikakvih znakova života. Pri tome nisu znali na kojoj bi ga dubini mogli pronaći. Snimke kamere s lica mjesta, na 70 metara pod zemljom, pokazale su vrećicu bombona koju je dječak nosio s sobom. Nažalost, potraga nije imala sretan kraj i dvogodišnjak je rano jutros pronađen mrtav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 14:20