ŠERIJATSKI ZAKON

STRAVIČNA SMRT ŽENE KOJA SE UDALA 11 PUTA I NIJEDNOM RAZVELA Teroristi je doveli pred religijski sud: 'Muškarci su se nizali jedan za drugim'

 
Ilustracija
 Reuters

Militanti terorističke skupine al-Shabab kamenovali su do smrti jednu ženu za koju su tvrdili da je imala 11 supruga. Šokantan događaj zbio se na jugu Somalije, na teritoriju koji kontroliraju teroristi i na kojem sprovode šerijatski zakon, piše BBC.

Prema šerijatu muškarac može imati četiri supruge, a s druge strane supruga može imati samo jednog muškarca u svom životu. Razvod je moguć, ali samo ako muškarac pristane na njega. Ako on to odbije, supruga može podnijeti zahtjev religijskom sudu i čekati njihovo odobrenje.

Kako god, žena pod imenom Shukri Abdullahi Warsame nije imala u planu razvoditi se. Supruge je nizala jedan za drugim, a kada su teroristi saznali za to, više joj nije bilo spasa. Jadnu ženu su zakopali do vrata, a militanti al-Shababa kamenicama su joj oduzeli život.

Nemili događaj potvrdio je al-Shababov guverner južne regije Mohamed Abu Usama.

- Doveli smo na sud Shukri Abdullahi i njezinim devet muževa. Jedan po jedan su dolazili i govorili jednu te istu rečenicu: 'Ja sam njezin suprug'

Agencija koju vode teroristi potvrdila je da je gospođa Abdullahi bila savršenog zdravlja i da je priznala krivnju. Sud u gradu Sablaleu nije dugo vijećao, osudili su ženu na smrt kamenovanjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:48