TAJLAND

SVI SLAVE HEROJSKI ČIN PSA PING-PONGA Znatiželjna životinja razrovala polje i spasila život novorođenčetu koje je majka živo zakopala

 
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Pažljiv pas imena Ping Pong prošle je srijede na sjeveroistoku Tajlanda spasio novorođenog dječaka kojeg je njegova majka tinejdžerica navodno zakopala u polju, piše AFP.

Dječak je u srijedu ležao ispod sloja zemlje pored farme u okrugu Chumpuang provincije Nakhon Ratchasima, a istog ga je dana pronašao znatiželjni pas Ping Pong.

Pas ga je pronašao nakon kraćeg kopanja u polju. Čim je uočio dječaka, stao je lajati. Vlasnik psa, lokalni stočar, odmah je dotrčao do unesrećenog dječaka. "Ne mislim da je dugo bio zakopan. Pas ga je relativno brzo pronašao", rekao je policijski službenik Panuvat Udkam za AFP.

Dječak se trenutno oporavlja u bolnici i dobrog je zdravlja. Dječak navodno nema ime. Njegova je majka pak optužena za pokušaj ubojstva i napuštanje djeteta. Službenik Panuvar rekao je da je optužena djevojka stara 15 godina te da se pokušala riješiti djeteta zato što se bojala da će se njezini roditelji na nju naljutiti.

"Nakon što je sama rodila dijete, odlučila je da ga se riješi", dodao je Panuvat.

Lokalni mediji i korisnici društvenih mreža Ping Ponga slave kao heroja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:33