BERLUSCONI NAREDIO

Talijanski grad zabranjuje mini suknje zbog nepristojnog ponašanja na ulici

 Duje Klarić/CROPIX

Talijanski primorski gradić stavit će mini suknje te drugu odjeću koja previše otkriva na 'crnu listu' protudruštvenog ponašanja u nadi kako će to pomoći da građani 'povrate urbanu pristojnost te uspostave bolji suživot'.

Castellammare di Stabia jedan je od posljednjih talijanskih gradova koji će iskoristiti nove mogućnosti zabrana kako bi spriječio opijanje na javnim mjestima, igranje nogometa na neprimjerenim površinama te svetogrđe. Na popisu 'zabranjenih stvari' nalazi se i sunčanje iako se grad nalazi uz more.

- Ništa pretjerano otvoreno - nova je politika kojom gradonačelnik Luigi Bobbio pokušava sve prekršitelje kazniti novčanim iznosom između 20 i 450 funti (164 - 3700 kuna).

Prema pisanju BBC-a, nova direktiva izvan zakona stavlja gotovo sve, od mini suknji do traperica s niskim strukom.

Gradonačelnik Bobbio, član liberalno-desne stranke Ljudi slobode, ističe kako su ciljana skupina 'osobe koje se nepristojno ponašaju'.

Ovi bi prijedlozi trebali biti prihvaćeni danas ili najkasnije sutra na sastanku Gradskog vijeća.

- Vjerujem da je to ispravna odluka. To je također i način borbe protiv seksualnog napastovanja - ističe lokalni svećenik Don Paulo Cecere.

Castellammare di Stabia tako će se postati samo jedan u nizu talijanskih gradova čiji su gradonačelnici odlučili iskoristiti dodatne ovlasti dane od premijera Silvio Berlusconija kako bi se uspješnije borilo protiv kriminala te nepristojnog ponašanja.

Druga su mjesta zabranila još čudnije stvari - kule u pijesku, ljubljenje u automobilu, hranjenje mačaka lutalica, drvene klope te korištenje kosilice tijekom vikenda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 19:24